Vanaf 1 januari 2018 is Plaswijckpark een rookvrij park

Plaswijckpark trapt het nieuwe jaar af met het invoeren van een rookvrij park. Voortaan wordt er gevraagd aan alle bezoekers van het Rotterdamse familiepark om het park rookvrij te houden en zo het goede voorbeeld te geven. Hiermee wil Plaswijckpark haar verantwoordelijkheid als kinderpark nemen en de jonge bezoekers beschermen tegen de verleiding van roken en het schadelijke meeroken.

Iedereen is welkom

Iedereen is en blijft welkom in Plaswijckpark. Dat geldt natuurlijk ook voor rokers. Op dit moment worden er in Plaswijckpark voorbereidingen getroffen voor het aanleggen van 4 speciale rooklocaties. De locaties liggen verspreid in Speel-, Wandel- en Dierenwijck. De rest van het park zal volledig rookvrij zijn.

 

 

Ruimte en vrijheid

Uit onderzoek blijkt dat het zien roken van anderen, kinderen aanzet om later zelf te gaan roken. Kinderen kopiëren namelijk gedrag van anderen. Plaswijckpark wil dat kinderen de ruimte en vrijheid krijgen om te spelen.

 

 

Om deze ruimte en vrijheid te bieden creëert het park een veilige omgeving waar de kinderen zelf op ontdekking kunnen gaan. Daar past dan ook een rookvrije omgeving bij. Een rookvrije omgeving maakt kinderen weerbaarder om later zelf niet te gaan roken.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.