2017 was een zeer goed jaar voor het Bonnefantenmuseum

BACA-winnaar Cai Guo-Qiang presenteerde niet eerder getoonde buskruitschilderijen in My Stories of Painting; het ‘iets’ en ‘niets’ vormde de rode draad in floors & walls / from ground van Ton Boelhouwer, terwijl het in Illusion & Revelation van Ernst Caramelle ging om een spel met schijn en werkelijkheid.

Voor het 4e jaar op rij stond het Bonnefanten Pinkpop-up museum in juni op het meerdaagse muziekfestival Pinkpop, deze keer met de tentoonstelling Henk Schiffmacher – Fotograaf. Stanley Donwood realiseerde de indrukwekkende permanente muurschildering Optical Glade; Verzameling Jacques & Miny Defauwes, Third Floor brengt het persoonlijke verhaal achter de verzameling van deze collectioneurs. Een onbetwist hoogtepunt was de overweldigende solo A Pen of All Work van Raymond Pettibon in samenwerking met het New Museum in New York. En met de onlangs geopende tentoonstelling NEW SUNS, de eerste Europese museumsolo van filmmaker en kunstenaar Kahlil Joseph, lijkt het museum opnieuw een spraakmakende tentoonstelling te hebben binnengehaald. Deze is nog te zien tot en met 25 maart 2018.

Onderscheidend profiel

Het Bonnefanten ontwikkelt zich momenteel tot een kunst- en kunstenaarsmuseum met een duidelijk eigen(wijs) gezicht. Door te kiezen voor een onderscheidende programmering en een podium te bieden aan kunstenaars die niet, of nog niet op de meeste mainstream podia te vinden zijn, neemt het Bonnefantenmuseum een herkenbare eigen plek in het museale landschap in. Een steeds diverser publiek, jong en oud, en van nieuwsgierige leek tot professional, waardeert het eigenzinnige aanbod van het Bonnefanten en weet steeds vaker de weg te vinden voor een bezoek. Niet alleen de wisseltentoonstellingen trokken dit jaar de aandacht, ook de vernieuwde collectiepresentaties oude en hedendaagse kunst en de nieuwe schatkamer Neutelings hadden volop bekijks.

 

 

Op naar 2018

Het nieuwe jaar brengt ‘never a dull moment’ in het Bonnefantenmuseum en wordt eind januari ingeluid met de opening van maar liefst 3 tentoonstellingen: Beating around the bush Episode #5: Old Masters never die. Starring: Edward Lipski, Johan Tahon, Helen Verhoeven; Robin de Puy met haar intense film- en fotoproject Randy en Making Money For My Friends van kunstenaars Juliaan Andeweg, Bob Eikelboom en Daniel van Stralen.

 

 

In maart is het museum de laatste plek waar de rondreizende tentoonstelling 10 topstukken on tour: Voor Nederland verworven dankzij de BankGiro Loterij landt. Met onder andere werk van Rembrandt, Monet, Steen en Picasso. In april volgt The Death of Melanie Bonajo, het eerste grote museale overzicht van Melanie Bonajo. En als klap op de vuurpijl volgt in november 2018 Someone is in my House, de vleugelvullende overzichtstentoonstelling van het beeldende oeuvre van de bekende cineast David Lynch.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.