5 x romantisch weekendje weg

Valentijn staat weer voor de deur. Vind je het ieder jaar weer een uitdaging om iets te bedenken voor Valentijn? Je bent zeker niet de enige. Het is een goed excuus om samen een lekker weekendje weg te gaan. Daarom heeft HotelSpecials 5 bestemmingen voor een romantisch weekendje weg voor je uitgezocht. Leuk om cadeau te doen aan je lief.

Praag

Dankzij haar middeleeuwse gebouwen, honderden torens, bruggen en de Praagse Burcht waar veel pasgetrouwde stellen trouwfoto’s laten schieten is de stad de plek voor tortelduifjes zoals jullie. Beklim de beroemde Petrinheuvel met de wenteltrap van 300 treden of met een speciaal treintje vanaf de Ujezdstraat, onderaan de heuvel. Eenmaal op de heuvel aangekomen zie je de Petrin uitkijktoren, dat een imitatie is van de Eiffeltoren. Vanaf de top van de toren heb je een spectaculair uitzicht. Tip: bezoek de toren ’s avonds, wanneer de avond is gevallen. Romantiek gegarandeerd dankzij het uitzicht over de verlichte stad.

Brugge

Je hoeft niet ver te reizen, want het charmante Brugge is perfect voor Valentijn. Slenter over de Brugse kasseien, door de winkelstraatjes en laat je vervolgens verleiden om met een paardenkoets de stad te bewonderen. Brugge wordt ook wel het Venetië van het Noorden genoemd, dit dankzij de historische bruggetjes over de reien. Ook deze stad is s ’avonds op haar meest romantisch, wanneer de verlichting van de monumenten in de grachten schijnt. Een magisch moment om jullie liefde te vieren. Sluit de dag af bij een van de vele uitstekende restaurants en geniet van culinaire hoogstandjes. Dat wordt een Valentijn om nooit te vergeten.

 

 

Parijs

Uiteraard mag de stad van de liefde niet ontbreken in dit lijstje. Ieder jaar reizen veel liefdeskoppeltjes en pasgetrouwde stellen naar Parijs. Geniet tijdens een rondvaart over de Seine van een romantisch diner voor twee met live muziek en bewonder de historische gebouwen zoals La Place de La Concorde. Ga vervolgens naar de Eiffeltoren, tussen 21.00 en 24.00 uur vindt er ieder uur een schitterende lichtshow plaats. Bezoek het Paleis van Versailles en waan je terug in de tijd. En tijdens jullie weekendje weg is een dansshow bij de wereldberoemde nachtclub Moulin Rouge in het 18e arrondissement een must om te zien.

Rotterdam

Bij Rotterdam denk je wellicht niet gelijk aan romantiek, toch heeft de stad genoeg te bieden. Rotterdam heeft een waanzinnige skyline. Vanaf de rooftopbar bij The Suicide Club (laat je niet misleiden door de lugubere naam) bewonder je op een heldere avond de mooie sterrenhemel. Ook kun je hier een hapje en drankje doen en vervolgens dansen op de opzwepende beats. Zin in heel iets anders? Ga dan eens disco rollerskaten bij Skate Fever. Of pak uit en vlieg in een privé vliegtuigje over de stad, de molens van Kinderdijk en de haven. Is je lief juist zot van musea? Bezoek dan de Kunsthal of Museum Boijmans van Beuningen. In deze stad is er voor ieder wat wils.

Boijmans van Beuningen

Boijmans van Beuningen

Wenen

Een van de alleroudste steden van Europa en de stad van Sisi mag niet ontbreken wanneer je het over romantiek hebt. Ga samen op een muzikaal avontuur en bezoek de woningen van Johan Strauss, Beethoven, Mozart, het geboortehuis van Schubert en het Haydnhaus Museum. Bezoek vervolgens Schloss Schönbrunn, het voormalig zomerpaleis van Frans Jozef en Sisi. Bekijk hoe ze vroeger leefden en voel je even van adel terwijl je door het kasteel struint. Ook staat de stad bekend om haar koffiehuizen. Geniet van een puntje Sachertorte en een heerlijke koffie terwijl jullie even uitrusten. Maak vervolgens een ritje in het beroemde Reisenrad in het park Wiener Prater en geniet van het panoramische uitzicht over Wenen.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.