30 jaar permanent op vakantie

Op vakantie gaan is leuk, permanent op vakantie gaan natuurlijk nog veel leuker! Overwinteren in Spanje was altijd al populair bij mensen met pensioen, maar onderzoek wijst uit dat gepensioneerden in een aantal prachtige landen met relatief weinig geld heel goed en heel lang kunnen genieten. Spanje staat in dat lijstje, net als vakantielanden Belize en Costa Rica in Latijns-Amerika en Maleisië en Thailand in Azië. Uiteraard staan die landen op de Vakantiebeurs. Is het dus een droom om te genieten van een zorgeloze, zonovergoten oude dag onder een palmboom, kom dan van 10 tot en met 14 januari naar de Jaarbeurs in Utrecht.

subtitel

Natuurlijk is het voor starters op de woningmarkt niet fijn dat een zolder in Amsterdam inmiddels twee ton kost, maar de stijgende huizenprijzen zijn wel goed nieuws voor babyboomers die na aflossing van hun hypotheek een vrij huis bezitten en dromen van een andere plek onder de zon. Dat toont de financiële site Investopedia, die onlangs een lijst met landen publiceerde waar iedereen met 200.000 euro op de spaarrekening en een maandelijks pensioentje lachend 30 jaar kan leven.

 

 

Hoog op de lijst staat het tropische Belize, op de punt van Yucatan, het Mexicaanse schiereiland. Belize -present op de Vakantiebeurs- is al populair onder Amerikaanse pensionados, dus met Engels kan iedereen hier uit de voeten. Bovendien ligt Belize op slechts een paar uur vliegen van de Verenigde Staten mocht de Westerse wereld in geval van nood nodig zijn. Dat geldt ook voor Costa Rica, het Midden-Amerikaanse dat leeft volgens het credo Pura Vida. Dat pure leven is overal, want Costa Rica heeft alles: stranden aan de Caribische Zee en de Pacific, regenwouden á la de Amazone en de moderne hoofdstad San José waar alles te krijgen is wat ook in Nederland voorhanden is. In Costa Rica is Engels eveneens geen probleem, al is het natuurlijk ook leuk om hier vloeiend Spaans te leren. Interessant? Op de Vakantiebeurs geven Belize en Costa Rica graag tekst en uitleg.

 

 

Ook de andere kant van de wereld heeft sterke pensioentroeven met Maleisië en Thailand. Gemiddeld kost het leven volgens Investopedia per persoon hier maandelijks respectievelijk 400 en 500 euro, exclusief woonkosten. Het duurst zijn huizen in de metropolen Kuala Lumpur en Bangkok en de toeristische kustgebieden, al kun je daar net buiten voor veel minder een onderkomen krijgen. Kies in Maleisië bijvoorbeeld een locatie net buiten het toeristische Penang of het ‘Hollandse’ Melaka, terwijl in Thailand eigenlijk de hele, duizenden kilometers lange kustlijn een mooi en veilig onderkomen biedt. Wie gezelligheid zoekt en ook eens een landgenoot of andere westerse pensionado tegen wil komen, kiest voor de streken rond badplaatsen Phuket of Pattaya of gaat naar een eiland als Samui. Zowel Maleisië als Thailand ontvangen buitenlanders met open armen, al zijn de financiële eisen in Maleisië strenger dan bij de buren. Daar gaat de deur al wagenwijd open als er maandelijks een bedrag van 1800 euro gestort wordt of – jawel – als er zo’n 25.000 euro op de spaarrekening staat. Met de opbrengst van dat eigen huis zit het dus al snel goed als Thailand de gewenste droombestemming is voor de komende dertig jaar.

 

Koop je kaarten voor de Vakantiebeurs met korting

De Vakantiebeurs is van 10-14 januari 2018 in de Jaarbeurs in Utrecht. Ontdek het laatste nieuws op Verkeersbureaus.info. Koop nu je entreekaartje met korting en sla de wachtrijen voor de kassa over.

 Comments are closed.