Athene zal voor 2018 het World Book Capital worden

Dit is een initiatief van UNESCO, de onderwijs, wetenschappelijke en culturele organisatie van de Verenigde Naties.

Genomineerd

Elk jaar wordt er een andere stad genomineerd en het programma loopt vanaf 23 april (World Book en Copyright Day) tot en met 22 april van het volgende jaar. Beginnend in april 2018, tot april 2019, zal Athene World Book Capital voor een volledig jaar zijn; de plaats waar het universele hart van het geschreven woord zal kloppen! Athene bereidt zich voor op een groot feest; een heel jaar vol boeken, lezen, cultuur en evenementen die kennis bevorderen. Jong en oud, Atheens en bezoeker; allen zijn van harte welkom om mee te doen met de festiviteiten.

 

 

Epidaurus Festival

Het Epidaurus Festival is het belangrijkste culturele festival van Griekenland en een van de oudste ‘performing arts’ festivals in Europa (1955). Het Athens & Epidaurus Festival presenteert elk jaar een tal van theater en dansvoorstellingen en muziekartiesten, geprezen in Griekenland en wereldwijd, waarmee zij een groot publiek van over de hele wereld aantrekt.

 

 

Het festival van Epidaurus in 2018, presenteert vooral theatrale optredens gebaseerd op de oude Griekse tragedie en komedie. Het zal worden gehouden in het oude theater van Epidaurus, het kleine theater van het oude Epidaurus en het oude stadion van Epidaurus. Het festival is vanaf 22 juni tot en met 18 augustus 2018.

Het festivalprogramma in 2018 met theatervoorstellingen zoals

de Acharnians van Aristophanes (29-30 juni), Agamemnon door Aeschylus (6-7 juli), the Libation Bearers van Aeschylus (6-7 juli), de Eumenides van Aeschylus (13-14 juli), Plutus van Aristophanes (13-14 juli), Antigone van Sophocles (20-21 juli), Electra van Sophocles (20-21 juli), Thesmophoriazusae van Aristophanes (27 -28 juli), Orestes van Euripides (3-4 augustus), Prometheus verbindend door Aeschylus (3-4 augustus), De kikkers (The Frogs) van Aristophanes, (10-11 Augustus) Oedipus bij Colonus door Sophocles (17-18 augustus)

Sting

Op 22 & 23 juni 2018, zal Sting optreden op het Odeon van Herodes Atticus met 2 live-concerten, die ongetwijfeld het muziekevenement van het jaar zullen worden. Aan de voet van de Akropolis, op een locatie van unieke akoestische en historische betekenis, zal deze wereldberoemde artiest 2 concerten geven aan het Griekse publiek. 2 avonden waaraan voor een lange tijd nog aan zal worden gedacht. Zijn laatste album, 57th & 9th, werd uitgebracht in november 2016, gevolgd door de veelgeprezen 57th & 9th World Tour, die onlangs is gestopt na een reeks van 115 concerten in heel Noord-Amerika, Azië, Latijns-Amerika & Europa. Door onder andere de Vancouver Globe & Mail “show of a lifetime” genoemd. Tijdens zijn illustere carrière, heeft Sting t bijna 100.000.000 albums verkochuit zijn gecombineerde werk met The Police en als solo-artiest.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.