Kies je volgende stedentrip: wordt het Athene of toch Thessaloniki?

De meeste mensen beschouwen Griekenland als een zon, zee, strand bestemming, maar niets is minder waar! Athene en Thessaloniki zijn ideale bestemmingen voor een korte stedentrip het hele jaar door. Athene is niet alleen de hoofdstad van Griekenland, het is ook de historische hoofdstad van Europa. Het is een drukke en luxe stad, ideaal voor een lang weekeinde. Dagelijks vertrekken er vluchten van Aegeanair vanuit Amsterdam naar Athene.

 

 

Athene heeft een groot aanbod van winkels, culturele activiteiten en gastronomische gerechten te bieden en is de enige Europese hoofdstad met de mogelijkheid om te genieten van het strand en de zee. Omgeven door prachtige zeeën en bergen zit deze reis-vriendelijke stad vol met cultuur. Zo zijn er beroemde archeologische sites en musea, moderne kunst galeries, concertzalen en operahuizen, luxe hotels en kuuroorden, trendy winkels, restaurants en bars. Ook zijn er veel straat markten en bazaars, oude theaters, tal van moderne theaters, openlucht bioscopen en een 62km lange Atheense Rivièra.

Athene is de bakermat van de oude Griekse beschaving en heeft daardoor veel cultuur te bieden dat niet vaak wordt herkend. Het Museum van de Hedendaagse Kunst, het Cultureel Centrum van de S.Niarchos Foundation, waar de Nationale Opera en de Nationale Bibliotheek zijn gevestigd, en de ‘Dokumenta 14’, die voor het eerst in Athene vanaf april wordt gehouden, zijn het bewijs van dat. Daarnaast is de havenstad van Piraeus – een gemeente naast Athene- de poort naar alle eilanden van de Egeische zee.,

 

 

Thessaloniki is de een na grootste stad van Griekenland met een rijke geschiedenis en het heeft een eigen karakteristieke cultuur met een multicultureel karakter. Het is een bruisende en moderne studentenstad waar de Griekse authenticiteit niet verloren is gegaan.

Thessaloniki is een uitstekende keuze voor een stedentrip en rekent af met beeld van Griekenland als vakantiebestemming met louter zon en zee. Het is een levendige stad met haar vele jonge bewoners – vaak studenten – en een groot aanbod aan goed eten, culturele instellingen en fijne shoppingmogelijkheden. De stad beschikt over alle kenmerken om de aandacht van ervaren Nederlandse reizigers te trekken. Er kan gerekend worden op een gevarieerd verblijf.

Dagelijks vertrekken er vluchten van Transavia vanuit Amsterdam. Thessaloniki is een levendige stad die veel diversiteit biedt en is daarom een geschikte bestemming voor de hele familie! Op het strand liggen, de stad verkennen, historische monumenten bekijken of genieten op de boulevard. Thessaloniki heeft het allemaal!

Als je je wilt uitleven in de historische steden en de geheimen van van de paradijzen van Griekenland wilt ontdekken dan wachten Athene & Thessaloniki op je!

Voor meer informatie over Athene en Thessaloniki kunt u de volgende websites bezoeken:

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.