Even ontsnappen aan de kou met deze mooie winterzonbestemmingen

In ons koude kikkerlandje hebben veel mensen in de winter last van een dipje; de winterdagen kunnen lang en donker aanvoelen. Omdat er nu eenmaal minder zonnestralen zijn die je gehalte vitamine D op peil houden, kan het een goed idee zijn om de zon ergens anders op te zoeken.

Duiken in Oman

Even helemaal ertussenuit en genieten van de warme zonnestralen op je lichaam. Haal je zomerkleren weer tevoorschijn, pak je teenslippers in, bestel een zonnebril die goede UV-bescherming biedt, en boek jouw ticket naar de winterzon! De onderstaande 3 bestemmingen zijn allemaal zeer geschikt voor zonaanbidders.

De Canarische eilanden

Ontsnappen aan de Nederlandse kou kan uitstekend op één van de Canarische eilanden. Deze eilanden bevinden zich in de Atlantische Oceaan, niet ver van het Afrikaanse vasteland. De eilandengroep behoort tot Spanje en Spaans is er dus ook de algemene voertaal. De bekendste eilanden zijn Fuerteventura, Gran Canaria, Lanzarote en Tenerife. In december, januari en februari ligt de temperatuur rond de 20 °C, al kan dit per eiland en per gebied op het eiland lichtelijk verschillen. De eilanden zijn vulkanisch en bieden daarom, wat natuur betreft, veel bezienswaardigheden. Een reis naar de Canarische eilanden betekent dus niet alleen de zon en warmte opzoeken, maar ook genieten van een prachtige omgeving.

Oman

Dit sultanaat in het oosten van het Arabisch Schiereiland staat vooral bekend om zijn naar specerijen ruikende straten en soeks (Arabische markten), zijn koffiehuizen, waar je heerlijk geurige Arabische koffie (Khawa) kunt drinken, en zijn gastvrije inwoners. Bovendien meldden we eerder dit jaar al dat het een van de veiligste reisbestemmingen is. Het is hier ‘s winters gemiddeld een aangename 26 °C overdag. Gewoonlijk vlieg je op de hoofdstad Muscat, waar je een paar dagen kunt doorbrengen. Vergeet echter niet het prachtige berglandschap, de sfeervolle dorpjes en de indrukwekkende woestijnen. Maak een kamelenrit over een zandvlakte en bezoek weelderige oases met palmbomen en rivierdalen (zogeheten wadi’s); de een nog sprookjesachtiger dan de ander. Een unieke ervaring is ook om een overnachting in de woestijn mee te maken, waarbij de zonsondergang een onvergetelijk moment zal zijn.

 

 

Kaapverdië

Misschien bij het grote publiek iets minder bekend, maar daarom niet minder mooi of warm. Ook de Kaapverdische eilanden zijn een ideale bestemming voor het opzoeken van de winterzon, met overdag temperaturen van gemiddeld 25 °C en prachtige witte zandstranden met azuurblauw water. Corendon biedt sinds kort reizen aan naar deze bestemming. Deze voormalige Portugese kolonie heeft als voertaal nog steeds Portugees, hoewel Kaapverdisch Creools (een mengeling van Portugees en Afrikaanse talen) ook wordt gesproken door de meeste inwoners. De bekendste badplaatsen in Kaapverdië zijn Santa Maria, Pedro Badejo en Tarrafel en je vliegt doorgaans op de luchthaven van de hoofdstad Praia, die op het grootste Kaapverdische eiland Santiago ligt. Beklim voor een sportieve en spannende dag de actieve vulkaan Pico do Fogo op het eiland Fogo of ga duiken op de eilanden Sao Vincente of Sao Antao. Zo kom je deze winter wel aan je vitamine D en vitamine C.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.