Ervaar méér voor minder in deze futuristische capsulehotels

Met meer en meer capsulehotels die overal ter wereld opengaan is de trend van capsulehotels duidelijk aan het groeien. De hotels worden steeds hipper en stijlvoller om ervaren reizigers die comfort en klasse zoeken aan te spreken. De capsule is ongeveer één meter hoog, één meter breed en twee meter lang en een matras bedekt de hele vloer van de ruimte. Dit type hotel is vooral in Japan erg gebruikelijk en de zelfstandige accommodatie voorziet in alle basisbehoeften. Een ideale accommodatie voor reizigers die een ervaring zoeken die zowel goedkoop als anders dan anders is.

Booking.com


Booking.com heeft meer dan 1,5 miljoen accommodaties doorgespit om de apartste capsulehotels ter wereld te vinden. Van waar het allemaal begon, in Japan, tot onlangs geopende accommodaties in Australië. Neem een kijkje in onze verzameling van kleine maar stijlvolle verblijven, want less is tenslotte more!

Tokio, Japan

Terug naar waar het allemaal begon. Japan heeft een enorm aanbod van unieke en stijlvolle capsule-verblijven. Als je een trip plant naar deze bruisende en levendige stad en geld wilt besparen, is zo’n verblijf een goede keus. Reizigers zijn gek op Tokio vanwege de scifi-achtige steden, de heerlijke keuken en de bijzondere winkeltjes om te shoppen. Zorg dat je een fotomomentje meepakt op de top van een van de wolkenkrabbers, verken de achterafstraatjes van Harajuku en probeer gerechten van Michelin-sterrenkwaliteit. Booking.com-reizigers raden Tokio aan om het eten, het handige openbaar vervoer en de winkelmogelijkheden.

Accommodatietip: Oyado Shinjuku ligt in het hart van Tokio, op twee minuten wandelen van het JR Shinjuku Station en op 10 minuten lopen van Shinjuku Gyoen National Garden. Het hotel heeft een internetcafé, een stoomsauna, een jacuzzi, een massagestoel en gasten worden verwelkomd met een kopje groene thee van het huis.

 

 

Sydney, Australië

Australië was een van de laatste steden die aanhaakte op de trend van capsulehotels, en wel in het begin van dit jaar. Of het nou voor sightseeing, shoppen of surfen is, Sydney is een ongelooflijke stad om te verkennen, zowel overdag als ‘s avonds. Er duiken continu nieuwe restaurants en bars op, de stranden zijn super voor surfen of ontspanning en wonderen zoals de iconische Blue Mountains liggen niet ver weg, te wachten om door jou ontdekt te worden. Booking.com-reizigers raden Sydney aan voor sightseeing, de haven en shoppen.

Accommodatietip: The Pod ligt in het hart van het Sydney Central Business District en op tien minuten wandelen van het Central Train Station, dichtbij het Capitol Theatre en de Darling Harbour waar vele restaurants en winkelcentra te vinden zijn. Bij een verblijf in dit capsulehotel krijg je een kingsize eenpersoonsbed met leeslichtje, airconditioning, en een gemeenschappelijke badkamer, keuken en lounge.

Singapore

Singapore is in een rap tempo een duurzame en groene bestemming aan het worden. Door de vele winkelmogelijkheden, het handige transportnetwerk en de heerlijke Instagram-gerechten die je er vindt is dit zeker een bestemming om op je lijstje te zetten. Op korte afstand van het stadscentrum vind je wandeltochten, wilde natuur en botanische tuinen. Zowel overdag als ‘s avonds heb je een vol programma waarin je de stad verkent, een goede reden om in een schoon en stijlvol capsulehotel te verblijven! De top-redenen voor een bezoek aan Singapore van Booking.com-reizigers zijn schone straten, het eten en sightseeing.

Accommodatietip: Capsule Pod Boutique Hostel ligt vlakbij het Chinatown Heritage Centre, Sri Mariamman Tempel en biedt gasten een schoon, gezellig en goedkoop verblijf op een geweldig plek vanuit waar je de stad kunt verkennen. Gasten krijgen een eigen kluisje, luxe bedden, toegang tot een keuken en het dakterras. Als je met kinderen reist is er ook een familiecapsule.

Bangkok, Thailand

Bangkok is met z’n street-foodkraampjes en bruisende restaurants een aanval op je zintuigen en een van de meest geweldige bestemmingen voor avontuurlijke foodies. Terwijl je de straten verkent kun je zomaar op een boottocht terechtkomen waarop je verborgen markten ontdekt, en bekijk je met open mond de boeddhistische tempels of tuur je vanaf een dakterras over de stad. De meest genoemde aanbevelingen voor activiteiten in Bangkok zijn het bezoeken van tempels, uitproberen van street-food en sightseeing.

Accommodatietip: Het LAF Hotel Aree is een capsulehotel dat alles biedt wat je nodig hebt voor een goed verblijf, inclusief airconditioning, een tv, een waterkoker, toiletartikelen, een bar en een self-service-ontbijt. Het ligt dichtbij BTS station Ari, vanuit daar is het makkelijk om de wijde wereld van bruisend Bangkok te verkennen.

 

 

Taipei, Taiwan

Ook een echte vinding voor foodies is Taipei, waar iedereen uit eten gaat. Dat is ook niet raar, de stad zit vol met ongelooflijke nachtmarkten (Shilin Night Market is een favoriet), en gekke maar geweldige restaurants (knijp je neus dicht wanneer je ‘stinky tofu’ probeert!). Mooie uitzichten kunnen reizigers vinden op de Taipei 101 wolkenkrabber. Voor cultuur ga je naar het National Taiwan Museum en de Tianyuan Tempel, en de perfecte foto neem je bij het Shimen Wedding Plaza met z’n prachtige achtergrond. De top-aanbevelingen van Booking.com-reizigers zijn de nachtmarkten, street food en het gemakkelijke openbaar vervoer.

Accommodatietip: UZ Hostel is een grappig plekje om te verblijven voor reizigers met een budget en biedt een schoon en comfortabel verblijf met een tv, toiletartikelen en badslippers. Je zult waarschijnlijk niet lang binnen blijven, want Nanya Night Market ligt op loopafstand van de accommodatie en biedt het meest heerlijke lokale eten dat je ooit hebt gegeten!

 

Moskou, Rusland

Moskou maakt altijd indruk met z’n kunst, geschiedenis en cultuur. Bezoek eerst het Kremlin, het Rode Plein en de Basiliuskathedraal en verken dan de musea waar je jezelf onderdompelt in de iconische geschiedenis van dit land. De architectuur van de vele kerken en kathedralen zal je overweldigen. Deze hoofdstad staat bekend als het thuis van een aantal van de beste dramatische kunsten – zorg er dus voor dat je kaartjes boekt voor het ballet in het Bolsjojtheater. De top-aanbevelingen van Booking.com-reizigers zijn musea, architectuur en geschiedenis.

Accommodatietip: InterQUBE Chistye Prudy ligt op slechts 90 meter van Chistoprudny Boulevard en het Sovremennik Theater, en cafés, winkels en restaurants liggen op maar vijf minuten afstand. Elke capsule heeft ruime voor één of twee personen en is uitgerust met een comfortabel bed, een kluisje, airconditioning, een kledingrek en een gemeenschappelijke badkamer – alles wat je nodig hebt!

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.