Recordaantal bezoekers voor NEMO Science Museum in 2017

NEMO Science Museum trekt naar verwachting 670.000 bezoekers in 2017, een stijging van 8,5% ten opzichte van het aantal bezoekers (618.010) in 2016. De ruime groei van bezoekers zorgt voor het best bezochte jaar ooit voor het wetenschapsmuseum.

“Vele bezoekers, zowel jong als oud, kwamen dit jaar met NEMO in aanraking. Naast het grote aantal bezoekers van ons museum, brachten meer mensen een bezoek aan ons dakplein en maakten toeristen kennis met NEMO in ons mini-museum op Schiphol”, aldus Michiel Buchel, directeur NEMO.

Leven in het heelal

In het voorjaar van 2017 werd de museumentree van NEMO volledig vernieuwd naar het oorspronkelijke idee van de Italiaanse architect Renzo Piano. In het najaar werd de nieuwe tentoonstelling Leven in het heelal geopend. Een belangrijke mijlpaal was de lancering van Maakkunde, de hands-on lesmethode voor wetenschaps- en technologieonderwijs op basisscholen. De goedbezochte website van NEMO Kennislink werd vernieuwd en kreeg een eigen podium via het maandelijkse NEMO Kennislink Live; een avond waarin wetenschappers in gesprek gaan met het publiek.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.