Urban Terras nieuw, net als miniguide Vakantiebeurs

Dat ene fantastische familierestaurantje of dat krappe kroegje met die briljante barkeeper. Het zijn deze pareltjes die het verschil maken tussen een leuke citytrip of een onvergetelijke stedenreis. Iedereen zoekt ze, maar bijna niemand vindt ze zonder de juiste kennis óf kennissen.

Vakantiebeurs 2017

Voor wie niemand kent in Boedapest, Barcelona of in Praag of Parijs presenteert de Vakantiebeurs dit jaar het Urban Terras waar Nederlandse locals tips geven over de stad waar ze wonen en waar ze een reisgids over schreven voor ‘time to momo’.

Time to momo

Time to momo is geen onbekende in de Nederlandse boekenkast, al zal niet bij iedereen meteen een belletje gaan rinkelen. “Dat gebeurt wel als de naam 100% reisgids valt, want die kent iedereen”, vertelt Sharon Dahler van de uitgeverij mo’media. “Toch hebben we besloten om de gidsen voortaan time to momo te noemen. Vooral omdat 100% de lading niet dekt. Wij pretenderen namelijk niet om 100% informatie te bieden. Dat kan bijna niet en dat is ook niet ons doel. Integendeel: wij bieden routes langs bijzondere plekken, uitzonderlijke hotspots en de leukste en gekste winkels, bars en restaurants waar de locals graag komen. Natuurlijk hebben ook de belangrijkste bezienswaardigheden een plek in onze gidsen, maar compleet zijn we niet en willen we ook niet zijn. De naam 100% paste dus niet meer.”

 

 

Razendsnel

“Dingen veranderen in steden razendsnel. Het ene moment is een bepaald restaurant superhip, een maand later moet je misschien wel in een andere wijk van de stad zijn voor een unieke ervaring. Daarom is het een harde voorwaarde dat de schrijvers van onze gidsen echt in de steden wonen waar ze over schrijven. Alleen door er lokaal te zijn, kun je de vinger aan de pols houden. Daarom ook is de papieren reisgids altijd gekoppeld aan een online platform waarop de auteurs updates en actuele tips plaatsen over de nieuwste hotspots.”

 

 

De auteurs van de stedenreisgidsen zitten dus continu bovenop de actie in een stad. Behalve dan tijdens de Vakantiebeurs, want dan zijn ze in Utrecht. “Wij vliegen dit jaar veel schrijvers in, zodat belangstellenden op het Urban Terras hen kunnen ontmoeten tijdens City Consults. Die vinden plaats van donderdag tot en met zondag in ochtend- en middagsessies en zaterdag ook in de avond. Het gaat om persoonlijke ontmoetingen waarin onze auteurs specifieke informatie geven gebaseerd op je interesses. Om dit goed te kunnen organiseren moeten mensen wel vooraf even een afspraak maken op www.timetomomo.com/cityconsults.”

Miniguide Vakantiebeurs

Time to Momo is dit jaar niet te missen op de Vakantiebeurs. Niet alleen dankzij het Urban Terras, maar ook vanwege de miniguide Vakantiebeurs. “Naast onze gebruikelijke boeken maken we in samenwerking met verkeersbureaus of stedelijke marketingorganisaties ook kleine versies van onze gidsen, miniguides met een specifieke selectie adresjes en routes. Zo kwamen we op het idee om voor de Vakantiebeurs ook zo´n miniguide te maken, want met een beetje goede wil kun je de Jaarbeurs ook als bestemming zien en volg je als bezoekers afhankelijk van je interesses ook bepaalde routes. Het idee sprak de organisatie van de Vakantiebeurs direct aan en dus laten we nu 60.000 miniguides Vakantiebeurs drukken die bezoekers ontvangen in plaats van de vroegere folder. Kortom; je kan niet om ons heen want ook op de Vakantiebeurs is het dit jaar time to momo!”

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.