Hier moet je zijn voor een winters weekendje weg in Nederland

Hoewel het soms weer spannend is wat het weer ons gaat brengen, is Nederland te mooi om niet van te genieten tijdens de winterse maanden. Zeker wanneer je er gewoon even kort tussenuit wil, is Nederland perfect voor een weekendje weg. Het is niet te ver van huis en toch kan het totaal iets anders zijn dan wat je gewend bent. BungalowSpecials heeft daarom de beste winterse bestemmingen binnen Nederland op een rij gezet voor een leuk weekendje weg.

de Waag in Haarlem

de Waag in Haarlem

Haarlem

Deze stad heeft de charme van het Amsterdam van vroeger. Iedereen begroet elkaar en met de authentieke hofjes is het een stad die geschiedenis uitstraalt. Toch is Haarlem ook hartstikke hip met een bierbrouwerij die is gevestigd in een kerk. Daarnaast ben je vanuit Haarlem zo op het strand van Zandvoort en is het slechts 20 minuten met de trein om naar Amsterdam te komen. Best of both worlds!

De Winter Efteling

Bijna alle attractieparken zijn (voor een groot gedeelte) gesloten in de winter, maar niet als het aan de Efteling ligt. Zij toveren het attractiepark om tot een waar wintersprookje wat leidt tot een gezellig familieweekend. Zo is het mogelijk om te schaatsen of zelfs te langlaufen, en is er genoeg winters entertainment voor de kleintjes. Zeker wanneer je alle attracties in wil, de show wil bekijken en al het extra’s wil beleven, is het leuk om een nachtje te blijven. Tip: het is zelfs mogelijk om Oud en Nieuw in de Efteling te vieren.

Terschelling

Dat knusse wintergevoel begint al wanneer je de haven van het eiland binnenvaart. De vuurtoren verwelkomt je samen met alle andere lichtjes en de barista’s staan klaar met een warme kop chocolademelk met slagroom. Zeker wanneer je een weekendje weg met de hond heb gepland, is Terschelling de ideale plek in de winter. Maak er lange wandelingen over de brede standen en door de eindeloze bossen… Het is er heerlijk!

 

Lees ook dit artikel: Eten & Drinken in Haarlem

 

Groningen

Groningen is nu niet bepaald een stad die bij mensen opkomt als je het hebt over winkelen. Toch wordt deze stad zwaar onderschat. Het centrum heeft alle winkels die je nodig hebt om je geld aan op te maken en daarnaast zijn er tal van gezellige cafeetjes te vinden. De vele studenten die er wonen, zorgen voor de hipster-uitstraling zonder de boerse nuchterheid te verliezen. Genoeg om te aanschouwen dus!

 

 

Drentse hunebedden

Het is een van de archeologische wonderen van Nederland en met sneeuw nog mooier! Aanschouw de prachtige creaties en de natuur eromheen. Voor een echt winters weekendje vol Nederlandse geschiedenis kun je ook naar het nabijgelegen Westerbork. Zeker in de winter hangt hier een indrukwekkende sfeer die je meeneemt in de barre tijden van de Tweede Wereldoorlog.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.