Wetenschapsmuseum ook beide kerstdagen en 1 januari open

Wat doet strooizout met ijs? Hoe werkt een vuurpijl? En is amandelspijs altijd gemaakt van amandelen? Ontdek deze kerstvakantie zelf de antwoorden in het populaire laboratorium van NEMO Science Museum. Trek een witte labjas aan, zet een veiligheidsbril op en ga aan de slag met een van de winterse experimenten.

NEMO is de gehele vakantie, inclusief beide kerstdagen en 1 januari, geopend.

Film Extreem

Van 23 december tot en met 7 januari kun je extra activiteiten, proefjes en experimenten doen in het museum. Zo bouw en lanceer je je eigen bruisraket of codeer je een ketting. Nieuw in NEMO is de film Extreem weer in het zonnestelsel. De film neemt je mee naar de meest mysterieuze weerfenomenen in het zonnestelsel. Bekijk het volledige kerstvakantieprogramma op de website van NEMO.

 

 

Extra openingstijden van NEMO tijdens de kerstvakantie

Deze vakantie is NEMO Science Museum alle feestdagen geopend: op beide kerstdagen, op 31 december én op 1 januari is zowel het museum als het restaurant op de 5e verdieping open. Breng tijdens de feestdagen een bezoek aan NEMO en geniet van een lunch in het restaurant met uitzicht over Amsterdam.

 

 

Wandel na een bezoek aan NEMO langs de land expositie van het Amsterdam Light Festival. Tegenover NEMO, op het publiek toegankelijke deel van het Marineterrein, zijn 21 unieke lichtkunstwerken te zien. Op het gebouw van het museum is tijdens het Amsterdam Light Festival een speciale projectie van beeldend kunstenares Rona Lee te zien. Haar kunstwerk A Necessary Darkness is een projectie van een vuurtoren die geen licht, maar juist duisternis uitstraalt. Naast de projectie loopt ook het kunstwerk Thinline van de wereldberoemde Chinese kunstenaar en activist Ai Weiwei langs NEMO. Het Amsterdam Light Festival loopt tot en met 21 januari 2018, de land expositie is tot en met 7 januari 2018 te bezoeken.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.