Bezoek de kinderlezing bij NEMO Science Museum in Amsterdam

Hoe ontstaan sterren? Waar zijn sterren eigenlijk van gemaakt? En wat is sterrenstof precies? Astrochemicus Annemieke Petrignani gaat 19 november samen met nieuwsgierige kinderen op zoek naar het antwoord op deze vragen tijdens de Kinderlezing bij NEMO Science Museum in Amsterdam.

Nieuwe tentoonstelling

In Leven in het heelal, de nieuwe tentoonstelling van NEMO, worden bezoekers meegenomen op een reis van de onmetelijke ruimte van het heelal naar de kleinste deeltjes op aarde. Astrochemicus Petrignani vertelt hier tijdens de lezing nog meer over: ‘Je leert uit welke kleine deeltjes we zijn opgebouwd’.

 

 

Geboorte van sterren

Petrignani legt alles uit over de geboorte van sterren en wat er precies gebeurt als sterren sterven. ‘Sterren hebben namelijk een leven,’ vertelt ze. ‘En aan dat leven komt ook een einde. Als dat gebeurt, komt er een enorme stofwolk vrij in de ruimte en daardoor ontstaan nieuwe sterren en planeten.’ Ook komt de geschiedenis van hoe mensen op aarde naar sterren kijken aan bod.

 

 

Aan de hand van verschillende proefjes en demonstraties, waaronder het nabootsen van een supernova, komen de kinderen tot nieuwe inzichten. ‘We komen erachter of het waar is wat ze zeggen, of we echt allemaal zijn gemaakt van sterrenstof..,’ zegt Petrignani geheimzinnig.

Kinderlezingen bij NEMO

De Kinderlezing, voor kinderen van 8 tot 12 jaar, vindt maandelijks op zondagmiddag 13.00 uur plaats bij NEMO Science Museum in Amsterdam. Kosten zijn 5,- per losse lezing en 2,50 voor UvA-medewerkers en hun kinderen, bij bezit van een toegangskaart voor NEMO of een Museumkaart.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.