Zagreb voor de derde keer de beste Kerstbestemming in Europa

Zagreb is voor de derde keer op rij, door de website European Best Destinations, uitgeroepen tot de beste Kerstbestemming in Europa. Daarmee heeft de Kroatische hoofdstad in een select groepje van 20 Europese steden de titel met succes verdedigd, en mag het zich in het jaar 2018 weer de beste kerstbestemming noemen.

Wat helemaal bijzonder is, is dat Zagreb de enige stad is die deze titel voor de derde keer op rij heeft gewonnen. In de verkiezing voor de beste kerstbestemming in 2018 op de website European Best Destinations hebben 200.596 mensen uit 131 landen hun stem uitgebracht. Zagreb heeft met 38.830 stemmen ruim gewonnen van Colmar die in totaal 24.625 stemmen ontving en daarmee als tweede eindigde. De derde plaats ging naar Wenen met 16.354 stemmen.

Beste Europese Kerstbestemming

Deze vleiende titel van Zagreb als beste Europese Kerstbestemming, wordt naast de diversiteit van het adventprogramma, bevestigd door de sterke groei in aankomsten en overnachtingen. Zo zijn in de eerste 9 dagen van de advent in Zagreb 37.685 gasten geregistreerd, wat 28 procent meer is dan in dezelfde periode vorig jaar. Er werden 20.158 overnachtingen geregistreerd (een toename van 22 procent) waarvan 48.322 buitenlandse bezoekers (een toename van 24 procent).

 

 

European Best Destinations is een Europese vereniging gevestigd in Brussel, met als doel de cultuur en het toerisme in Europa te bevorderen, en in samenwerking met VVV-kantoren en vereniging EDEN, op Europees en mondiaal niveau, een beter begrip van de rijkdom, diversiteit en kwaliteit van Europese bestemmingen promoot. Het portaal telt meer dan 4,2 miljoen bezoekers met duizenden volgers op verschillende sociale media platforms.

 

 

SUBTITEL

4eALINEA

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.