British Airways verklapt de leukste kerstactiviteiten in Londen

Londen is een magische plek om heen te gaan tijdens kerst. Er zijn grote én intieme kerstmarkten, kerstconcerten, schaatsbanen en ontelbaar veel kerst lekkernijen om te ontdekken. Om het deze winter nog makkelijker te maken om de stad te bezoeken, heeft British Airways het winterschema 2017/2018 bekend gemaakt.

British Airways vliegt dagelijks vanaf Amsterdam en Rotterdam naar Londen, tot wel 25 keer per dag (Heathrow, Gatwick en London City). Je kunt de stad dus heel makkelijk bezoeken. Een retourtarief is al te verkrijgen vanaf €98 inclusief luchthavenbelastingen en toeslagen (afhankelijk van beschikbaarheid ten tijde van boeken).

 

 

Joerg Tuensmeyer, Head of Sales bij British Airways vertelt: “Kerst is een erg leuke tijd en er is geen betere plek om het te vieren dan in Londen. De stad bulkt van de geschiedenis en heeft allerlei kersttradities van over de wereld verzameld om het ultieme winter wonderland te creëren. Met dit vluchtschema van British Airways is het makkelijker dan ooit om naar de stad te vliegen. British Airways heeft de leukste kerstactiviteiten in Londen voor je op een rijtje gezet.

Winter Wonderland

Het grootste park van Londen, Hyde Park, is omgetoverd in een Winter Wonderland. Hier vind je een Duitse kerstmarkt, live muziek, de grootste openlucht ijsbaan te wereld en een kermis in kerstsfeer. Voor een intiemere setting ga je naar de London Bridge City Christmas market of naar Southbank Centre’s winterfestival. Hier vind je meer authentieke en handgemaakte kerstspullen en kun je meedoen aan allerlei workshops.

Schaatsen en winkelen bij Somerset House

Dit jaar is er wederom een grote ijsbaan op de binnenplaats van Somerset House. Hier vind je ook de Fortnum’s Christmas Arcade. Deze pop-up shop is een samenwerking met de kruidenier van het Britse koningshuis, Fortnum and Mason. Deze pop-up shop staat bekend om het lekkerste eten, de beste thee en de leukste cadeautjes en decoratie.

Afternoon tea met een kerstrandje

Afternoon tea is een klassieke Londense lekkernij en bij veel van de beste hotels in Londen staat het op de kaart. One Aldwych in Covent Garden biedt een feestelijke afternoon tea met gemberbrood en kaneel en walnoten brioches. Hotel Savoy serveert cranberry broodjes met kalkoen en andere kerstige lekkernijen zoals glühwein en chocolademouse met brandy.

Kerst bij Harrods, Selfridges en Liberty London

Etalages van winkels in Londen zijn een van de mooiste ter wereld. Mensen van over de hele wereld komen naar de stad om ze te zien. Luxe winkels zoals Harrods, Selfridges en Liberty London strijden elk jaar om de mooiste en meest extravagante kerstversiering. Dit jaar toont Harrods haar Dolce & Gabbana etalage en Liberty London heeft de Britse hoofdstad als thema.

Bezoek Hogwarts in de sneeuw

Hogwarts in de sneeuw is een must-see voor alle Harry Potter fans. Van november tot januari laat Warner Brother’s zien hoe de filmmakers vuur, ijs en sneeuw maken tijdens de magical wizarding world, terwijl bezoekers lekker op de set kunnen rondkijken. Voor de eerste keer ooit zal the Great Hall helemaal aangekleed zijn alsof het zich opmaakt voor de Yule Ball. Een echte aanrader voor elke Potter fan.

De stad opgelicht

Van eind november tot januari wordt Kew Gardens volledig opgelicht met wel meer dan een miljoen fonkelende lampjes, die oude bomen en gebouwen oplichten. De Palm House houdt een spectaculaire lasershow met kaleidoscopische projecties en lichtstralen die bijzondere vormen maken. Families kunnen het sprookjeslandschap verkennen, genieten van een authentieke kermis en zelfs de kerstman ontmoeten in de North Pole village. Je kunt anders ook naar Oxford Street. Deze straat staat bekend om de beroemde winkels en deze wordt gedecoreerd met 1,778 decoraties die zijn geïnspireerd door vallende sneeuwvlokjes.

Kerstliedjes in de stad

Tijdens kerst zijn er overal in de stad kerstconcerten. De beste optie is de tradtionele kerstzang in St Paul’s Cathedral en de kerstliedjes bij kaarslicht in the Royal Albert Hall. Voor iets informelers en de mogelijkheid om mee te zingen kun je de decemberconcerten op Trafalgar Square proberen. Daar wordt gezongen onder de grootste kerstboom van Londen. #BAMagic

 

 

Wil je iemand verrassen met kerst? Je kan een verrassing voor een bekende winnen als je bij British Airways boekt en een speciaal verhaal achter je trip deelt. Ga naar https://www.britishairways.com/en-gb/destinations/where-in-the-world/bamagic en deel je verhaal.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.