All I want for Christmas 2017 is… Centraal-Amerika

Nog even en het is Kerstmis. Vergeet die donkere dagen en zoek de zon en het avontuur op in Centraal-Amerika. Vier deze feestelijke periode op een unieke manier en reis af naar de meest paradijselijke bestemmingen. Daarom: 9 activiteiten waarmee de kerststress als sneeuw voor de zon verdwijnt.

Beleef een Maya-ceremonie in Iximché

Met een Maya-ceremonie in Guatemala doe je nieuwe energie op, kun je verzoeken doen aan de Maya-Goden en leer je over hun visie op de samenleving. De sessies worden uitgevoerd door spirituele gidsen op speciale plekken zoals op de archeologische vindplaatsen van het heilige Iximché of Chimaltenango.

 

 

Maak chocolade in Antigua

De koloniale Guatemalteekse stad Antigua is naast een bijzondere plaats om kerst te vieren de plek voor leuke activiteiten. Zo heeft het Chocomuseo workshops waar je de Maya-wereld van de cacao verkent en deze overheerlijke, zoete lekkernij leert maken.

SNUBA bij het rif in Belize

Je onderwateravonturen naar een hoger plan tillen? Dan is Ambergris Caye in Belize de beste plek. Met een helderblauwe Caribische Zee om te snorkelen, voor diepzeeduiken of voor een SNUBA-duik.

 

 

SNUBA is duiken maar dan zonder zware duikuitrusting en een diploma of duikervaring is niet nodig. De sessie wordt begeleid door een expert die ervoor zorgt dat je tot wel 6 meter diep kunt gaan.

Beklim ’s nachts de Masaya vulkaan in Nicaragua

Voor een memorabele kerst zorgt een tour rond de spectaculaire Mayasa vulkaan in het gelijknamige nationale park in Nicaragua. Zie het spektakel van de actieve krater overdag, bij zonsondergang of met een nachtwandeling in gezelschap van de sterren. Op zo’n 20 km vanaf hoofdstad Managua.

Zon op Roatan in Honduras

De wereldstranden hebben Roatan in Honduras op de kaart gezet. Voor een luie kerst is dit the place to be. Naast de luilekkerstand is er een actieve en gastronomische kant. Ga snorkelen bij het koraalrif, ontdek het nachtleven bij West End en de uitstekende lokale cuisine. Van een burger bij Sundowners Beach Bar tot fine dining bij Vintage Pearl.

Wandel door Casco Viejo in Panama-Stad

Een uitzonderlijke plek tijdens de kerstperiode is het koloniale Casco Viejo in Panama-Stad, UNESCO-werelderfgoed. Wandel door dit fraaie stukje hoofdstad, drink een drankje in een van de vele outdoor cafés en vind er ambachtelijke kerstcadeaus. Mis verder niet de promenade Paseo Esteban Huertas, de Bridge of the Americas over het Panamakanaal en het Biomuseo, een gebouw in knalkleuren van architect Frank Gehry met alles over natuur, water en biodiversiteit.

Doe een jungletour in Costa Rica

Ga op avontuur in het Nationaal Park Braulio Carrillo nabij San José in Costa Rica. Thuis van veel inactieve vulkanen, bergen en nevelwouden die bekendstaan om hun enorme biodiversiteit. Je kunt deze oerjungle wandelend verkennen, maar ook vanuit de lucht per kabelbaan.

Ga jetskiën op Lago de Coatepeque

Met een jetski bedwing je het immense en serene Lago de Coatepeque in Santa Ana, El Salvador, op een snelle manier. Combineer het met het eiland Isla Teopán, een klim op de Santa Ana-vulkaan of de berg de Cerro Verde en ga vissen op de traditionele manier.

Maak de Ruta de las Flores roadtrip in El Salvador

De Ruta de las Flores in El Salvador is een mooie manier om meer te weten te komen over de natuur, gastronomie en culturele rijkdom van de regio. De route doorkruist 2 departementen in het westen van het land: Sonsonate en Ahuachapán. Plus 6 authentieke plaatsen: Salcoatitán, Nahuizalco, Ataco Juayúa, Apaneca en Tacuba. Verheug je op fleurige bloemen, koffieplantages en fraaie landschappen.

Doe mee en stem op de de beste kerstmarkt van 2017

Wat is de beste kerstmarkt van 2017? Waar drink je de lekkerste glühwein? Waar vind je de mooiste kerststal en verkochten ze de beste cadeaus voor onder de kerstboom? Laat het ons weten in de poll. Laat het ons weten in de poll. Doe mee en kies jouw favoriet. De kerstmarkt met de meeste stemmen van het publiek wint de Kerstmarkt Award 2017.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.