Taalreizen: een nieuwe trend voor jongeren en kinderen in 2018?

Taalreizen worden steeds populairder. Steeds meer volwassenen, maar ook jongeren en nu ook kinderen kiezen ervoor een reiservaring te combineren met een het leren van een nieuwe taal. Steeds vaker sturen ouders hun kinderen op een taalschool tijdens de zomervakantie in plaats van op kamp.

Dit heeft veel voordelen. Doordat kinderen al op een jonge leeftijd met een andere taal in contact komen, hebben ze als volwassene veel minder moeite met het aanleren van een nieuwe taal. Het is immers bewezen dat kinderen een 2e of zelfs 3e taal veel sneller oppikken dan volwassenen en jongvolwassenen. Om hun kinderen een voorsprong te geven, kiezen Nederlandse ouders er steeds vaker voor hun kinderen op taalreizen te sturen.

Taalreizen meer dan alleen talen

Nog een reden waarom veel Nederlanders hun kinderen met taalreis sturen is dat het naast hun taalvaardigheid ook hun algemene ontwikkeling bevordert. Door te studeren in het buitenland leer komen kinderen en jongeren in contact met mensen uit andere culturen en met een andere talige achtergrond. Op die manier hebben ze later een beentje voor als ze aan de slag moeten gaan in een internationale omgeving die aan veel verandering onderhevig kan zijn. Veel internationale scholen, zoals EF spelen speciaal op deze behoefte in. Ze voorzien taalreizen voor kinderen en jongeren, waar aan alle behoeften, zoals lessen, activiteiten, verblijf, zorg en animatie wordt voorzien. Vaak zijn er ook combinaties mogelijk waarbij men zelfs met het hele gezin op taalreis kan gaan.

 

 

Spaans leren in Spanje

Spaans is, zo vergeten veel mensen, een van de meest gesproken talen ter wereld. Naast Spanje, wordt het ook gesproken in bijna alle landen van Zuid en Centraal Amerika. Er zijn niet minder dan 460 miljoen moedertaalsprekers, en het is de officiële taal in wel 20 landen.

Hoewel de meeste Nederlanders in hun dagelijks leven weinig in contact komen met Spaans, kan de kennis van deze taal een belangrijk voordeel bieden in een professionele carrière. Het hoeft dus niet te verwonderen dat steeds meer Nederlanders hun kinderen een cursus Spaans schenken.

Frans leren in Frankrijk

Hoewel het Frans misschien iets minder gekend is door Nederlanders als vroeger, is het nog steeds een belangrijke wereldtaal die veel voordelen biedt.

 

 

Doet men zaken in Frankrijk of in grote delen van Afrika, dan is een goede kennis van het Frans onontbeerlijk. Ook in de mode, het hotel- en restaurantwezen, is het nog steeds de te kennen taal.

Engels leren in Engeland

De meeste jongeren zijn goed vertrouwd met het Engels. Via films, tv, het internet, en allerlei apps hebben ze directe toegang tot zo goed als alle cultuurproducten uit de Angelsaksische wereld. Maar, wat wel opvalt is, is dat die opgenomen kennis vaak selectief is, en ze niet steeds de correcte uitspraak of grammaticale regels gebruiken. Wil je dat je kinderen vlot, en correct Engels spreken, dan is een taalcursus buitenland in Engeland zeker een aanrader!

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.