Fietsfabrikant FOCUS introduceert ultralichte e-roadbike

FOCUS breidt begin 2018 PROJECT Y reeks uit met e-roadbikes. De nieuwe e-roadbike is snel, ultralicht en voorzien van laatste technologische ontwikkelingen.

Elektrische aandrijving

Het is de eerste e-roadbike die FOCUS op de markt brengt in de PROJECT Y serie. Door elektrische aandrijving biedt de fiets maximale presentaties op elk moment en op elk traject. De ondersteuning schakelt namelijk alleen in wanneer die nodig is: bij het oprijden van een heuvel, terrein rijden en bij opstappen op de fiets.

 

 

FOCUS speelt hiermee in op de groeiende vraag naar e-bikes. Zo is het aantal elektrische fietsen in een jaar verdubbel. 1 op de 10 Nederlanders heeft nu een elektrische fiets. Niet alleen voor normale fietstochten is een e-bike populair, ook de e-roadbike maakt nu zijn opmars.

Racefietsgevoel met extra vermogen

In de actuele uitvoering beschikt de FOCUS e-roadbike PROJECT Y over alle rijeigenschappen van een echte racefiets. Er is geen trapweerstand en met een gewicht van nog geen 12 kg is hij ultralicht en snel.

“Zoals bij alle prototypes van PROJECT Y geldt: het rijgevoel moet kloppen. Een wendbaar rijgedrag en een laag gewicht zijn daarbij heel belangrijk”, licht productmanager Andrew James toe. De Nieuw-Zeelander is vanaf de eerste schets verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de e-roadbike.

 

 

Er zullen drie varianten met uiteenlopende uitrusting op de markt worden uitgebracht. In de kleur Sea Blue lanceert FOCUS een klassieke racefiets voor hoge snelheid op de weg. In de kleur Gravel Green een offroad-variant voor onverharde wegen en in Aqua Blue een bijzonder robuuste versie met cyclocross-banden. Alle fietsen beschikken over een carbonframe in combinatie met een FAZUA-aandrijving. Daarnaast zorgt de Boost-naafstandaard voor een perfecte kettinggeleiding. De brede naafafstand verbetert bovendien het rijgedrag.

 

Koop je kaarten voor de Fiets & Wandelbeurs met korting

De Fiets & Wandelbeurs is 3 en 4 maart 2018 in de Jaarbeurs in Utrecht. Ontdek het laatste nieuws op Fietsrondje.nl. Koop nu je entreekaartje met €2,50 korting en sla de wachtrijen voor de kassa over. De Fiets en Wandelbeurs België vindt plaats op 10 en 11 februari 2018 in Flanders Expo in Gent.

Comments are closed.