Idaho uitgeroepen tot top reisbestemming van 2018

Ieder jaar maakt het Amerikaanse reismagazine Travel + Leisure ‘The World’s Best Awards’ bekend. De mooiste eilanden, steden, hotels, cruiselines, luchthavens en nog veel meer worden gekozen door de lezers. Het Verkeersbureau van Idaho is trots dat de hoofdstad Boise genoemd wordt als één van de 50 beste steden om naar toe te reizen in 2018.

Travel + Leisure

Ieder jaar tippen de redacteuren van Travel + Leisure over de mooiste vakantiebestemmingen voor het nieuwe reisjaar. Het reismagazine noemt de hoofdstad van Idaho, Boise, als een innoverende stad welke de reiziger niet mag missen. Bezoekers kunnen overnachten in gerenoveerde en nieuwe hotels, culinair genieten in opkomende restaurants en de bloeiende wijnindustrie ontdekken. Idaho’s hoofdstad, voorheen voornamelijk bekend als bestemming voor conventies, trekt nu ook de aandacht van de reiziger. Boise’s levende downtown is hiervan het bewijs, waar het afgelopen jaar het boetiek hotel ‘Inn at 500’ opende. In het hotel vestigde het restaurant Richard’s, van chefkok Richard Langston die werd genomineerd voor de James Beard Award voor Best Chef.

 

 

Bier- en wijnindustrie

Travel + Leisure geeft ook aan dat Idaho voor zowel de bier- als wijnliefhebber steeds interessanter wordt. Dit jaar opende White Dog Brewing zijn deuren met een rustieke tapkamer. Idaho staat op nummer 10 als men spreekt over het aantal bierbrouwerijen per capita in de Verenigde Staten. Bovendien is het de op één na grootste gerst producent en de op twee na grootste hopproducent van de VS. De veelzijdigheid in de landbouw geeft de bierbrouwers de mogelijkheid een grote variëteit aan bieren te brouwen. De bierliefhebber vindt hier meer dan 50 bierbrouwerijen.

 

 

Voor de afgelopen 15 jaar is de wijnindustrie in Idaho explosief gegroeid, waarbij Boise zich ontwikkelde als belangrijke hub met vele wijngaarden in de nabije omgeving. In 2002 telde Idaho slechts 11 wijngaarden, waar vandaag de dag ruim 50 wijngaarden in de Amerikaanse staat te vinden zijn.

Verbindingen binnen de Verenigde Staten

American Airlines kondigde kort geleden een nieuwe non-stop service vanaf O’Hare International Airport, Chicago aan. Southwest Airlines biedt een non-stop vlucht aan vanuit San Diego wat het eenvoudig maakt voor reizigers om een bezoek te brengen aan Idaho.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.