Kerstvakantie in Rijksmuseum van Oudheden: spijkerschrift schrijven en kleitabletten maken

Tijdens de kerstvakantie (23 december 2017 t/m 7 januari 2018) kan iedereen komen knutselen, speuren en kleuren in het Rijksmuseum van Oudheden, in het teken van de tentoonstelling over Nineveh. Dat was drieduizend jaar geleden de hoofdstad van het machtige Assyrische rijk, in het oude Nabije Oosten.

Kleitabletten boetseren, schrijven in spijkerschrift en een wereldstad bouwen met Kapla kan in de Tempelzaal – de centrale hal van het museum. Daar is bovendien drie keer per dag een lichtshow te zien op de Egyptische tempel. In de tentoonstelling ‘Nineveh – hoofdstad van een wereldrijk’ kunnen kinderen speuren met een speciale kinderaudiotour. Alle activiteiten zijn gratis bij een bezoek aan het museum. Kijk voor meer informatie en openingstijden tijdens de feestdagen op de site.

Zoekopdrachten

Kinderboekenschrijfster Bette Westera schreef een audiotourverhaal bij de tentoonstelling ‘Nineveh- hoofdstad van een wereldrijk’, speciaal voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Daarmee valt er van alles te ontdekken over de machtige Assyrische koningen van 2700 jaar geleden, ‘hangende tuinen’, wonderlijke Assyrische goden, Jonas (en de walvis) en de beroemde bibliotheek met kleitabletten van koning Assurbanipal. De tour is geschreven als een quiz en eindigt met zoekopdrachten in de paleiszaal van koning Sennacherib. Wie alle opdrachten goed uitvoert, maakt kans op een mooi prijzenpakket.

 

 

Iedereen die geen genoeg kan krijgen van knutselen en tekenen, kan als kunstenaar aan de slag in het kinderatelier Studio RMO. Daar zijn ter inspiratie de mooiste beelden van de Grieken en Romeinen te bewonderen. Ook is er een tekenboekje (€2,95) met opdrachten.

 

 

De activiteiten in de Tempelzaal in Leiden zijn allemaal gratis bij een bezoek aan het museum. Ook de audiotour is bij de entreeprijs inbegrepen. Tijdens de kerstvakantie (23 december 2017 t/m 7 januari 2018) is het museum open van 10.00 tot 17.00 uur. Op 24 december (tweede kerstdag) en op oudejaarsdag (31 december) is het museum tot 16.00 uur open. Het museum is gesloten op 25 december (eerste kerstdag) en op 1 januari. De lichtshow op de tempel is dagelijks te zien om 11.30, 13.30 (Eng.) en 15.30 uur.

 

Ontvang tips voor reizen met kinderen

Ontdek elke dag een samenvatting met het laatste nieuws en actuele events van wereldwijde bestemmingen in je inbox. (en we sturen geen spam)

  • Voer een getal kleiner dan of gelijk aan 5 in.

Comments are closed.