Vakantie 2019? Reis rond door Turkije!

Het nieuwe jaar is er alweer en het plannen van je volgende vakantie begint ook al weer. Er zijn zo veel plekken die je wilt bezoeken en het is dan ook lastig om te kiezen waar je deze keer naartoe gaat. Misschien wil jij wel citytrippen terwijl je reisgenoot juist klassieke cultuur wilt snuiven. Turkije heeft voor iedereen wat te bieden en dit is ook allemaal goed te combineren, met bijvoorbeeld korte uitstapjes vanaf een vast verblijf, maar wat dacht je van een uitgebreide rondreis door Turkije?

Begin in Istanboel

Wil jij het westen van Turkije ontdekken? Begin je reis dan in Istanboel. Trek er een paar dagen voor uit om deze stad te ontdekken en neem de tijd om bijvoorbeeld de Hagia Sophia en de Blauwe Moskee te bezoeken. Rij vervolgens langs de kust helemaal door naar Side of Alanya, en kom zo langs prachtige plekken als Bergama, Efeze en Marmaris. In de steden vindt je niet alleen mooie Turkse cultuur maar kan je ook de oude klassieke cultuur induiken door de Romeinse en Griekse opgravingen te bezoeken. Vanaf Alanya kan je er voor kiezen om nog iets meer door te rijden naar Mersin en vanaf daar naar het binnenland te rijden, of je rijdt gewoon hier al meer noordelijk. Rij door de bergen naar Göreme en geniet hier van de bijzondere rotsformaties voor je via Ankara weer terugrijdt naar Istanboel.

Je kan ook voor het minder toeristische oosten gaan en je reis beginnen in Ankara. Rij door de glooiende landschappen door naar de ruige bergen aan de kust van de Zwarte Zee. Hier kom je langs theetuinen en tabaksplantages, maar ook traditionele Ottomaanse gebouwen als herenhuizen en moskeeën. Rij via Erzurum, de grootste stad van oost-Turkije, weer door spectaculaire bergen en heldere meren naar het zuiden. Ga mee op een boottocht over Lake Van en geniet van de bijzondere omgeving. Ontdek het traditionele Turkse leven wanneer je weer naar het westen rijdt en vergeet het indrukwekkende Nemrut Dagi zeker niet, voor je via Göreme weer richting Ankara rijdt.

 

 

Je kan ook een specifieke reis maken om klassiek Turkije te leren kennen. Hierbij zou je langs grote plekken als Troje, Epheze en Side kunnen gaan om daar de bijzondere opgravingen te aanschouwen, maar je kan daarbij ook duiken in de Turkse geschiedenis en bijvoorbeeld Konya aandoen tijdens je reis, of grotere multiculturele steden als Istanboel en Ankara. Je kan zo je eigen reis inplannen zoals je maar wilt, want misschien wil jij toch ook wel echt even Cappadocië of Pamukkale aandoen.

Wanneer je je rondreis door Turkije in 2018 aan het plannen bent kan je ook alvast je visum Turkije aanvragen. Je regelt dit het snelste en eenvoudig online, waarna de aanvraag voor jou verwerkt wordt. Zo kan jij zonder zorgen verder gaan met je reis uitstippelen en straks in 2019 gaan genieten van je vakantie in Turkije.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.