Het Canadese Edmonton is dé reisbestemming van 2018

De hoofdstad van de provincie Alberta is hip, hot and happening. Dat heeft ook Travel + Leisure opgemerkt, die de bestemming uitriep tot een van de 50 Best Places to Travel to in 2018. Edmonton heeft ook veel om trots op te zijn én om naar uit te kijken: in 2018 staat de opening van het nieuwe Royal Alberta Museum op de planning, wat met zijn bijna 39.000 vierkante meter oppervlakte straks het grootste museum van West-Canada is.

Ook zit de culinaire scene in de lift: nieuwe restaurants schieten als paddestoelen uit de grond.

Het nieuwe Royal Alberta Museum

Midden in het Arts District in het centrum van de stad, verrijst begin 2018 een nieuw architectonisch wonder: de nieuwe vestiging van het Royal Alberta Museum. Het moderne en grote gebouw biedt straks het onderkomen aan nog meer expositieruimtes waar het erfgoed van Alberta te vinden is. Van natuurhistorie tot kunst, het museum belicht de Canadese provincie van verschillende kanten. Hoogtepunten zijn de paardenfossielen uit de ijstijd en een interactief gedeelte voor kinderen waar ze zelf kunnen graven naar schatten.

 

 

Nieuwe restaurants

Maar niet alleen op cultureel vlak is er genoeg te ontdekken in Edmonton. Ook op culinair gebied lijkt de stad zichzelf iedere keer opnieuw uit te vinden. Zo worden de in 2017 geopende restaurants Clementine, Café Linnea en de Alder Room vaak geroemd om hun innovatieve concepten. Ook de opening van The Butternut Tree afgelopen september was een hoogtepunt op de kalender.

 

 

Chef-kok Scott Downey, die eerder werkte bij Noma in Kopenhagen en Daniel in Manhattan, keerde na zijn avonturen over de hele wereld terug naar zijn geboorteplaats om zijn gasten kennis te laten maken met de traditionele, lokale keuken.

Winterfestivals in de stad

Edmonton staat bekend als dé festivalstad in Canada en ook in 2018 houdt de stad deze titel in ere. Alleen al in de eerste maanden van het jaar staan er veel festivals op het programma. Behalve dat de populaire Ice Castles, het Silver Skate Festival, Deep Freeze: A Byzantine Winter Festival, de Flying Canoe Volant, het Canadian Birkebeiner Ski Festival en Ice on Whyte weer plaats zullen vinden, ontvangt Edmonton dit jaar ook de Red Bull Crashed Ice Race, waarbij schaatsers over een baan vol obstakels en hindernissen zullen racen om de felbegeerde titel. Een spectaculair evenement!

Ideale toegangspoort tot de Canadese Rocky Mountains

Niet alleen de hoogtepunten voor 2018 zijn redenen om Edmonton te bezoeken. Ook het feit dat de stad de toegangspoort is tot de Canadese Rocky Mountains die je rechtstreeks bereikt met de vlucht van KLM maken een bezoek aan deze stad meer dan de moeite waard. Zo begin je in de stad je reis door West-Canada spectaculair met een goede portie cultuur, culinair en sport om vervolgens koers te zetten naar Jasper National Park voor avonturen in de natuur. De sublieme kwaliteit poedersneeuw is al reden genoeg om de oceaan over te steken en te gaan skiën en snowboarden in het skigebied Marmot Basin.

Wintersport in Canada? Voordeliger dan je denkt!

Met SneeuwzekerDeals.nl wordt een wintertrip naar Canada wel heel verleidelijk. Op deze website vind je namelijk de scherpste deals van gerenommeerde touroperators. Voor een vanaf-prijs van €989 per persoon reis je komende winter naar Edmonton en Jasper. Deze deal is inclusief rechtstreekse retourvlucht met KLM, 7 hotelovernachtingen, skipas voor Marmot Basin, transfer én de mogelijkheid om gratis je eigen ski’s of snowboard mee te nemen. Hoogste tijd om die trip naar Edmonton in 2018 te maken!

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.