Herwerkte fiets- en wandelbrochure ‘100 jaar Grote Oorlog Scheldeland’

Toerisme Scheldeland neemt je 100 jaar mee terug in de tijd en herdenkt met haar herwerkte uitgave van de gratis fiets- en wandelbrochures het oorlogsverleden van Scheldeland. Al wandelend of fietsend ontdek je de mooiste plekjes en bijhorende verhalen en kom je meer te weten over het oorlogsverleden van Scheldeland met een nieuwe fietsroute in Melle en een nieuwe wandelroute in Bornem.

Frisse kijk cadeau

Ruim 100 jaar geleden brak WOI uit. Wie denkt dat deze strijd alleen in West-Vlaamse velden heeft gewoed, krijgt van Toerisme Scheldeland een frisse kijk cadeau. Ook rond Schelde en Dender werd immers zwaar gestreden. Als afsluiter van “100 jaar Groote Oorlog”, een impulsproject van Toerisme Vlaanderen met steun van de Vlaamse regering, brengt Toerisme Scheldeland die strijd weer tot leven in 2 gratis brochures. Om 100 jaar Groote Oorlog in Scheldeland te beleven werden oorlogsverhalen waardig terug opgegraven. 8 routes doorheen Aalst, Dendermonde, Buggenhout, Lebbeke, Zele, Bornem, Puurs, Sint-Amands en Melle geven je een inkijk in hoe de inwoners van Scheldeland de Eerste Wereldoorlog beleefden. Beide brochures bieden een mooie mix van verhalen, historische feiten, beeldmateriaal en prachtige illustraties.

 

 

Reusachtige luchtschipbasis

Nieuw in de herwerkte fietsbrochure is de fietsroute “Het vliegveld van Gontrode” die het verhaal brengt van de reusachtige luchtschipbasis voor zeppelins en Gontrode (Melle).

 

 

In de herwerkte wandelbrochure wordt het verhaal verteld van het Fort Bornem, de SintBernardusabdij en bunkers in de velden.

Verschillende locaties

Wie de fiets- of wandelroutes uit de brochures volgt, vindt op verschillende locaties infoborden over de Groote Oorlog in Scheldeland. Via de app ‘100 jaar Groote Oorlog’ ontdek je de fiets- en wandelroutes op een interactieve, digitale manier. Heb je ook zin gekregen om meer te weten te komen over het oorlogsverleden van
Scheldeland? Beide gratis brochures kan je bestellen via www.scheldeland.be/grooteoorlog.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.