Het winterseizoen in Val Thorens 2017 is begonnen

Gezien de bijzonder gunstige weersomstandigheden met lage temperaturen en voldoende sneeuwval, welke verder aangevuld wordt door de productie van kunstsneeuw, opent het skigebied van Val Thorens al onder goede condities op 18 november en blijft doorlopend geopend t/m 8 mei!

val-thorens

Witte pistes

De pistendienst en de Setam verwachten 70% van de skiliften te zullen openen. De lijst met geopende pistes wordt volgende week bekend gemaakt. Deze opening is alvast een goede generale repetitie voor alle dienstverleners van het skigebied voor het grote openingsevenement ’’La Grande Première” op 25 en 26 november. Alle teams van het skigebied doen hun uiterste best om een zo groots mogelijke opening te organiseren.

 

 

Meer sneeuw dan verwacht

Frédéric Bonnevie, directeur van de pistendienst van Val Thorens: “De situatie is goed met een nieuw front dat voor komend weekend verwacht wordt, met 40 tot 60 cm sneeuwval in Val Thorens. De pistenbullies zijn reeds actief aan het werk om een sneeuwdek van hoge kwaliteit te prepareren voor het gehele seizoen.”

 

 

Sneeuwhoogte op 10 november 2017: 40 cm op 2.300 meter hoogte, 70 cm op 3.200 meter hoogte

Snowboarden in Val Thorens

De Grand Premiere op 25 en 26 november 2017

Dit jaar organiseert Val Thorens het mooiste (en tevens eerste) openingsevenement voor alle skiliefhebbers om de opening van de pistes te vieren. Zoals tijdens een echte filmpremiere wordt het rode tapijt uitgerold voor de bezoekers, die kunnen genieten van de vers geprepareerde pistes en een weekend dat geheel in het teken staat van een goed humeur! Op het programma: gratis uitproberen van het nieuwste skimateriaal van meer dan 60 merken, een mini snow park, big air bag, carving zone, spellen, happy hours en talrijke cadeautjes om te winnen gedurende dit kleurrijke en feestelijke weekend.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.