Vanaf december haalt museum Paleis Het Loo kristal uit de kast

Vanaf 16 december haalt museum Paleis Het Loo de mooiste serviezen, tafelstukken en het kristal uit de kast van alle eerdere edities van Winterpaleis Het Loo. Highlights zijn het nieuwste servies van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima en feestelijk gedekte tafels van het ‘verjaardagsdiner’, dat op 28 april plaatsvond ter gelegenheid van de 50-ste verjaardag van de Koning.

Sfeervol ingericht

De vertrekken in het paleis zijn sfeervol ingericht met kerstbomen in verschillende stijlen en groenversiering. Vanwege de aanstaande verbouwing en vernieuwing is het voorlopig de laatste kerstopstelling in het paleis, waarbij de tafels met de mooiste serviezen van de afgelopen jaren feestelijk worden gedekt. Hoe het servetten vouwen in zijn werk gaat is te zien tijdens demonstraties en ook kunnen bezoekers zelf aan de slag om bijvoorbeeld een ‘papegaai’, ‘historische keukenmeid’ of ‘lotusbloem’ te vouwen.

 

 

Nieuwe servies

In de Oostvleugel is de tafel gedekt met een deel van het nieuwe servies van het koningspaar, dat sinds dit voorjaar wordt gebruikt bij staatsbanketten en officiële diners met buitenlandse hoogwaardigheidsbekleders en ambassadeurs. Het is ontworpen in de traditie van het ‘Delfts Blauw’, met het monogram van de Koning met de Koninklijke kroon. Ontwerptekeningen en een filmpje tonen het maakproces.

 

 

Ook staat het nieuwe tenue van de lakeien opgesteld. Daarnaast zijn er in de Oostvleugel menukaarten te zien en de Eetkamer van Prinses Margriet, die dit jaar voor de laatste keer wordt opengesteld.

Schaatsbaan

Het Stallenplein is tijdens Winterpaleis Het Loo traditiegetrouw omgetoverd tot een winterwereld vol ijspret rond de schaatsbaan. Voor kinderen zijn er extra activiteiten en de restaurants bieden toepasselijk een winterse menukaart.

Renovatie en uitbreiding

Vanaf 8 januari 2018 sluit Paleis Het Loo de deuren van het hoofdgebouw voor een 3 jaar durende renovatie en uitbreiding. Tijdens deze periode is het paleis BuitenGewoon Open, waarbij de tuinen en stallen van april tot en met september toegankelijk blijven voor publiek en de jaarlijkse buitenevenementen, zoals de Prinsessendagen en September Tuinmaand, terugkeren. Winterpaleis Het Loo krijgt in deze jaren op het Stallenplein een eigentijdse invulling.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.