Eduard Pieten benoemd als zakelijk directeur Moco Museum

Per 1 januari is Eduard Pieter Oud benoemd als zakelijk directeur bij het Modern Contemporary (MOCO) Museum in Amsterdam waarbij hij wordt toegevoegd aan de huidige directie bestaande uit eigenaren en initiatiefnemers Kim en Lionel Logchies.

Expositie Moco Museum

Oud maakte eerder bekend Amsterdam Marketing, waar hij eveneens werkzaam was als zakelijk directeur, na 10 jaar te verlaten. Hij zal zich vooral bezig houden met de operatie, marketing en sales bij Moco Museum.

Moco Musuemd

“Het MOCO Museum is er in anderhalf jaar tijd in geslaagd om met een vernieuwend concept grote aantallen bezoekers te trekken, waaronder veel jongeren” aldus Eduard Pieter Oud, “er komt nu een volgende fase waarbij het museum zich nog meer internationaal wil profileren en een verdere groei van het aantal bezoekers wil realiseren. Het zijn precies de componenten die mij zeer aanspreken in deze nieuwe functie”.

 

 

Doorontwikkeling is belangrijk

Volgens Kim Logchies is een verdere doorontwikkeling een must voor het museum: “met de keuze voor een ervaren zakelijk directeur voor zowel de organisatie als de bezoekersmarketing, kunnen Lionel en ik ons veel meer bezighouden met de collectie en worden we organisatorisch ontzorgd”.

 

 

Het MOCO Museum is een particulier museum geopend in 2016 en gevestigd in de karakteristieke Villa Alsberg aan het Museumplein. De collectie bestaat uit hedendaagse, toegankelijke kunst waaronder Banksy. Op dit moment is er een expositie met werken van Roy Lichtenstein, vooral bekend om zijn ‘pop-art’.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.