Moco Museum blijft Banksy expo uitbreiden met werken Street Art-legende

Moco Museum blijft haar Banksy expo uitbreiden met belangrijke werken van de Street Art-legende. De nieuwste aanwinst voor het museum is ‘Mickey Mouse eaten by a snake’. Het opvallende werk van glasvezel toont het silhouette van Micky Mouse in de buik van een gigantische slang en werd voor het eerst gepresenteerd tijdens Dismaland in 2015.

Dismaland

Op 21 augustus 2015 opende Dismaland haar deuren. Dismaland was een tijdelijke tentoonstelling in de Britse badplaats Weston-super-Mare, dat op duistere wijze de draak stak met het Amerikaanse pretpark Disneyland. Het was de mysterieuze Banksy die de organisatie op zich nam, maar waren er werken te zien van 58 andere kunstenaars. De tentoonstelling stopte op 27 september 2015 en waren er tegen die tijd al meer dan 150.000 bezoekers geweest, wat een extra omzet van 20 miljoen pond betekende voor de plaatselijke economie.

 

 

Mickey eaten by a snake

De 3,5 meter lange ‘Mickey eaten by a snake’ zal vanaf woensdag 22 november 2017 te zien zijn in Moco Museum aan het Amsterdamse Museumplein.

 

 

Banksy (Brits, 1974), ‘Mickey eaten by a snake’ (2015) afmetingen: 350 cm x 150 cm en materialen: glasvezel.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.