Kom in de feeststemming op de leukste kerstmarkten van Thüringen

In de Duitse deelregio Thüringen is Kerstmis altijd een sfeervolle en speciale periode. Overal zijn kerstmarkten te vinden en er worden veel evenementen georganiseerd. Welke kerstmarkten bieden het beste vermaak en de moeite waard voor een bezoek?

Kerstmarkt Erfurt

Kerstmarkt in Erfurt

De middeleeuwse binnenstad van Erfurt is het ideale decor om in de kerststemming te komen. Deze kerstmarkt wordt tot de mooiste van Duitsland gerekend en is de grootste in Thüringen. Meer dan 200 kraampjes, draaimolens voor jong en oud, een sprookjesbos, een biologische bakkerij, een kersttentoonstelling “Bloemen in de kersttijd” en speciale kerstconcerten maken een bezoek aan deze kerstmarkt tot een unieke belevenis. www.weihnachtsmarkt.erfurt.de. 28 november – 22 december 2017

 

 

Kerst in Weimar

28 november 2017 – 6 januari 2018
Weimar barst van de tradities: de eerste openbare kerstboom in Duitsland stond hier voor het huis van Johannes Falk, een bekende componist van Duitse kerstliederen. Dagelijks laat de raadhuistoren in de adventsperiode een kerstlied van deze componist horen. www.weimar-weihnachtsmarkt.de. 28 november 2017 – 6 januari 2018

Kerstmarkt Weimar

Kerstmarkt op de Wartburg

Het kasteel Wartburg in Eisenach is in december het decor voor een historische kerstmarkt. Ontdek vergeten ambachten slenterend over de kerstmarkt. Glasblazers, lantaarnbouwers, zeepmakers, steenhouwers en handelsreizigers bieden hun producten aan bij de sfeervol verlichte kerstkraampjes. Muzikanten zorgen voor het nodige entertainment en de Wartburg zelf, dat UNESCO-Werelderfgoed is, zorgt voor de romantische, idyllische achtergrond. www.wartburg.de. 2 & 3 december, 9 & 10 december en 16 & 17 december 2017

 

 

Kerstmarkt bij de Leuchtenburg

Op de sfeervol verlichtte binnenplaats van kasteel Leuchtenburg zijn verschillende kraampjes en activiteiten aanwezig. Kinderen kunnen hun kerstwensen op porselein schrijven en vanaf een hoge balustrade naar beneden gooien: scherven brengen immers geluk? Ook voor volwassenen biedt de kerstmarkt van Leuchtenburg voor ieder wat wils: van prachtige porseleinen werken tot heerlijke traditionele kerstgerechten en interessante lezingen.www.leuchtenburg.de/weihnachtsmarkt.html. 9 & 10 en 16 & 17 december 2017

Kerstmarkt bij Slot in Rudolstadt

In Slot Heidecksburg in Rudolstadt vindt altijd een prachtige kerstmarkt plaats. Ieder jaar wordt het meest imposante barokke kasteel van Thüringen in het vierde adventsweekend omgetoverd tot een waar sprookje. Op de feestelijk verlichte binnenplaats staan de houten kraampjes met verschillende culinaire specialiteiten, handwerk en dit alles allemaal uit de regio. Verder kun je genieten van verschillende concerten en optredens geschikt voor jong en oud. www.heidecksburg.de. 14 tot en met 17 december 2017

Meer informatie over de Duitse regio Thüringen: www.vakantie-thuringen.nl

Wat is de beste kerstmarkt van 2017?

Wat is de beste kerstmarkt van 2017? Waar drink je de lekkerste glühwein? Waar vind je de mooiste kerststal en verkochten ze de beste cadeaus voor onder de kerstboom? Laat het ons weten in de poll. Laat het ons weten in de poll. Doe mee en kies jouw favoriet. De kerstmarkt met de meeste stemmen van het publiek wint de Kerstmarkt Award 2017.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.