Zoek het hogerop en luid het jaar 2017 uit with a view!

In de Italiaanse regio Valle d’Aosta is het wintersportseizoen losgebarsten. Je geniet er van de frisse berglucht, krakende sneeuw en prachtig uitzicht op de Alpentoppen. Maar behalve de latten onderbinden, is er in de laatste maanden van het jaar nog heel veel meer te doen.

Bezoek indrukwekkende fototentoonstellingen in het Forte di Bard, leer alles over het traditionele Micòoula brood, woon het Wereldkampioenschap Snowboardcross bij, bezoek een gezellige kerstmarkt en sluit het jaar in stijl af met een traditionele nachtmis en fakkeltocht. En een paar gelukkigen vieren dit jaar nieuwjaar op de hoogste locatie van Europa!

Wereldkampioenschap Snowboardcross – 21 en 22 december

Breuil-Cervinia, het beroemde skigebied aan de Italiaanse kant van de Matterhorn, zal voor de allereerste keer het decor zijn van het Wereldkampioenschap Snowboardcross. Bij deze bloedspannende race strijden 4 tot 6 boarders tegelijkertijd op een helling met allerlei obstakels, met als doel als eerste de finish te bereiken. Ze moeten scherpe bochten, sprongen en manoeuvres maken en lopen ook nog eens het risico tegen elkaar op te botsen. Dit voorproefje van de Olympische Winterspelen in 2018 vindt plaats op 21 en 22 december, maar de rijders zijn al vanaf de 19e op de baan te vinden. Komt dat zien!

 

 

Nieuwjaar vieren op grote hoogte

Voor de allereerste keer geopend: een uniek futuristisch ski-resort dat zich het hoogste van Europa mag noemen! Tel daarbij de adembenemende panorama’s over de gletsjers in het hart van het Mont Blanc massief, en je hebt de ultieme locatie om het nieuwe jaar in te luiden.

 

 

Gebruik het aperitief in het Punta Helbronner ski resort op 3500 meter hoogte. Word je daar al niet een beetje licht in het hoofd van, waag je dan op de Skywow: een glazen looppad over de ‘Mer de Glacé’ en daal daarna met de Courmayeur Skyway lift af voor het diner naar het op 2000 meter gelegen Bellevue restaurant. Daar wordt het nieuwe jaar in stijl ingeluid in het Pavillon de Mont Fréty’s ski resort met een DJ set en allerlei leuke verrassingen.

Kerstmarkt “Marché Vert Noël” – 25 november t/m 7 januari

Van 25 november t/m 7 januari verandert het Romeins Theater in Aosta tijdens de kerstmarkt “Marché Vert Noël” in een bergdorpje. Slenter door de gezellig verlichte straatjes met houten huisjes en tik de leukste kerstcadeaus op de kop. Kaarsen, handgemaakte zeep, keramiek, antiek, wollen kleding, accessoires en kerstversiering; je vindt het er allemaal! En uiteraard geniet je van lokale gerechten en zoetigheden en warm je op met kruidige vin brulé, ofwel glühwein.

Kerst en Oud en Nieuw

Op kerstavond kun je op veel plekken in Valle d’Aosta een traditionele nachtmis bijwonen, waarna je geniet van panettone (zoet Italiaans kerstbrood) en glühwein of warme choco. Rond de jaarwisseling organiseren verschillende skischolen een fakkeltocht: ski-instructeurs zoeven in het donker met fakkels in hun handen de pistes af, gevolgd door een vuurwerkshow. Buon Natale e felice anno nuovo!

Fototentoonstellingen in Forte di Bard – t/m 26 november

Het indrukwekkende Forte di Bard, dat in de 19e eeuw gebouwd werd door de Savoia-dynastie, herbergt naast het Alpenmuseum ook prachtige exposities. Steve McCurry’s prachtige tentoonstelling ‘Mountain Men’, bestaande uit 77 foto’s over het leven in de bergen, is nog tot en met 26 november te bewonderen. Eveneens tot en met 26 november bezoek je de intense tentoonstelling ‘Frontiers’ van Paolo Pellegrin. De zwart-wit foto’s van de wereldberoemde fotograaf, die vele prijzen op zijn naam heeft staan, laten het drama van de hoopvolle reizen van duizenden immigranten op zoek naar een betere toekomst zien.

Micòoula Festival – 3 t/m 10 december

In het dorpje Hône vindt jaarlijks het Micòoula Festival plaats, gewijd aan een lokaal, zoet roggebrood. Al in de middeleeuwen werd dit brood met kastanjes in december bereid. In de loop der jaren werden er allerlei ingrediënten aan toegevoegd, zoals walnoten, gedroogde vijgen, rozijnen en chocoladeschilfers. Ook vandaag de dag is micòoula, dat in dialect “een beetje kleiner en beetje speciaal brood” betekent, niet weg te denken in de decembermaand. Tijdens een gezellige markt op 8 december zullen de bewoners van Hône laten zien hoe het brood gekneed en gebakken wordt.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.