Canadees skigebied Marmot Basin vanaf vandaag geopend voor wintersporters

Haal je ski’s of snowboard maar uit de kast, want het moment waar we allemaal reikhalzend naar uit hebben gekeken is eindelijk aangebroken: de pistes van het skigebied Marmot Basin in Jasper National Park zijn vanaf vandaag weer geopend. Daarnaast kondigt het skigebied nog een spannend nieuwtje aan: dit winterseizoen komt er een geheel nieuw terrein voor echte powder junkies bij: Tres Hombres!

Vandaag openen in Marmot Basin verschillende pistes zowel onderaan als bovenin het skigebied, waardoor skiërs en snowboarders van ieder niveau zich te buiten kunnen gaan tijdens het eerste weekend. Komende weken opent de rest van het skigebied, met als klap op de vuurpijl de opening van het nieuwe gebied ‘Tres Hombres’.

Voor de echte powder junkies: Tres Hombres

Tres Hombres is een nieuw gebied binnen het terrein van Marmot Basin van 18 hectare groot waar nagenoeg geen bomen te vinden zijn. Het is de speeltuin voor gevorderde powder junkies die zich graag wagen aan uitdagende afdalingen over bowls en chutes vol met poedersneeuw. De 5 nieuwe pistes die bij Tres Hombres horen zijn te bereiken met de Paradise stoeltjeslift en hebben een gemiddelde hellingshoek van 32,13 graden met op de steilste punten zelfs een hoek van 45 graden.

 

 

Tres Hombres gaat later in het seizoen open, als alle benodigde hekken en toegangspoorten op hun plek staan en de lawine- en veiligheidsteams van Marmot Basin het gebied hebben vrijgegeven.

 

 

Tot nu toe zijn de weercondities in Marmot Basin fantastisch. In de maanden oktober en november is er al 108 centimeter sneeuw gevallen en het lijkt erop dat het skigebied komende dagen nog meer fijne poedersneeuw erbij krijgt. Aangezien de temperatuur halverwege de berg momenteel onder het vriespunt ligt blijft de sneeuw in goede conditie. Optimale omstandigheden om vandaag open te gaan, dus!

Boek jouw powder flight to the Canadian Rockies

Ook zin gekregen om de pistes van Marmot Basin te gaan bedwingen? Boek dan nu jouw powder flight to the Canadian Rockies via de wintersportwebsite SneeuwzekerDeals Op dit platform vind je de scherpste aanbiedingen van verschillende touroperators. Via de website vraag je jouw wintersport naar dit fantastische gebied al vanaf €989 per persoon (incl. KLM-vlucht naar Edmonton, hotelovernachtingenrechtstreeks bij de touroperator aan. Let’s go powder!

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.