Bezoek TALK met kunstenaar Tirzo Martha en Adi Martis

In deze TALK gaat de Curaçaose beeldend kunstenaar Tirzo Martha in gesprek met kunsthistoricus Adi Martis en het publiek over de tentoonstelling Afrikaanse bedienden aan het Haagse hof. In het bijzonder gaan ze in op het verhaal van Sideron, die als 8-jarige jongen in slavernij uit Curaçao werd meegenomen naar Nederland, om cadeau gegeven te worden aan stadhouder Willem V.

Ook gaat Martha in op de situatie zoals hij die vandaag de dag aantreft bij jonge Curaçaoënaars in Nederland en op Curaçao, en hoe de gedachtenis van geschiedenis een impact hierop heeft. Tirzo Martha maakte speciaal voor de tentoonstelling een installatie: hij zich liet inspireren door het verhaal van Sideron.

Over Tirzo Martha en Adi Martis

De Curaçaose kunstenaar Tirzo Martha (1965) staat bekend om zijn spectaculaire en politiek maatschappelijk beladen installaties. Hij is mede-initiatiefnemer van het Instituto Buena Bista, een vooropleidings- en kunstinstituut op Curaçao voor jonge, creatieve talenten. Na een tentoonstelling in de Kunsthal Rotterdam zal zijn werk dit najaar te zien zijn in o.a. Museum Beelden aan Zee en CBK Zuid-Oost. Dr. Adi Martis (1944) vertrok op 15 jarige leeftijd vanuit Aruba naar Nederland. Hij studeerde kunstgeschiedenis aan de Universiteit Utrecht, was curator van verschillende exposities en publiceerde o.a. over de Cariben.

 

 

Praktische informatie

Tickets kosten € 12,50 regulier of € 7,50 met kortingspas en kunnen online worden besteld.
Programma:

  • 18.30 uur – Inloop en gelegenheid om de tentoonstelling Afrikaanse bedienden aan het Haagse hof te bezoeken
  • 19.00 – 20.30 uur – TALK
  • 20.30 – 21.00 uur – Afsluitende borrel in Museumcafé Sebas inclusief een gratis drankje

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.