5 redenen waarom je de parel van Midden Amerika moet bezoeken

Het nieuwe jaar is alweer inzicht en dat betekent dat de travel wishlist van 2018 aangevuld mag worden! Nu KLM direct naar Costa Rica vliegt wordt het hoogtijd om de ultieme top 5 van dit land op een rij te zetten. De mogelijkheden zijn namelijk eindeloos, van avontuur en relaxen tot de mooiste natuur en meest ongerepte stranden. Pura Vida, 2018 wordt het jaar van Costa Rica!

Pura Vida!

Het gezegde “Pura Vida” is in heel Costa Rica te horen. Het wordt gebruikt als een begroeting of een uitdrukking van blijheid en betekent letterlijk “puur leven”. Deze positieve en levendige sfeer is in het hele land te voelen. Overal waar je komt, zal je met een glimlach worden verwelkomd door de lokale bevolking. Costa Rica is dan ook het meest ‘gelukkigste land’ ter wereld volgens de Happy Planet Index

 

 

De mooiste landschappen en stranden

Maar liefst 26 procent van het land is beschermd gebied. De bekendste vulkaan van het land, Arenal, is momenteel zelfs actief. Je krijgt het idee alsof je in een ansichtkaart bent beland. De rivier, Rio Celeste met het meest helder blauwe water mag je ook niet missen.

 

 

Verder telt Costa Rica zo’n 1280 kilometer aan kustlijn. De ongerepte witte stranden als Playa Tortuguero en Playa Manuel Antonio zijn een must voor de nodige ontspanning.

Ga op safari

De luiaard, het langzaamste zoogdier ter wereld, kan door heel Costa Rica gespot worden. Als je in de auto zit of door de jungle loopt is de kans heel groot dat je deze dieren ziet relaxen in de hoge bomen. Het Manuel Antonio Park en het Tortuguero National Park, thuis van de zeeschildpadden, zijn de bekendste parken in Costa Rica. Op safari door het regenwoud kom je verschillende soorten dieren tegen zoals, de krokodillen, diverse soorten apen en zo’n 900 vogelsoorten, waaronder de welbekende en kleurrijke toekan.

Voor ieder wat wils

Surfers, duikers en vissers voelen zich direct thuis in de natuur van Costa Rica. Het binnenland is ideaal voor de zogenaamde “thrill seekers”, met de jungles die meer dan geschikt zijn om doorheen te tokkelen en de rivieren die perfect zijn voor wildwateravonturen. Iets minder avontuurlijk ingesteld? Costa Rica telt meerdere kuuroorden voor een ultiem verwenmoment.

Your eco footprint

Costa Rica is koploper geworden in duurzaam toerisme. Het land heeft het Certification for Sustainable Tourism (CST) ontwikkeld dat als fundamenteel doel heeft om het milieu te begunstigen en de maatschappij te ondersteunen. Elektriciteit wordt voor 99 procent uit hernieuwbare bronnen geproduceerd. Dieren worden beschermd, opgevangen en verzorgd. De hotels zijn kleinschalig en voornamelijk in de vorm van lodges die bijna allemaal een eco-label hebben. Bij het boeken van een vakantie naar Costa Rica hoef je je dus zeker geen zorgen te maken om je eco footprint.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.