Puy du Fou park sleept 5e internationale award binnen

Op 14 november heeft Puy du Fou dankzij zijn ontwerper Philippe de Villiers in Orlando opnieuw een belangrijke prijs gewonnen: de ‘Hall of Fame Award’. Philippe de Villiers nam deze award in ontvangst voor een publiek van 5000 gasten op de openingsceremonie van de IAAPA Attractions Expo, de grootste beurs voor parken ter wereld. De ‘Hall of Fame Award’ is al de 5e internationale prijs voor Puy du Fou in nauwelijks 5 jaar.

Origineel concept

Deze prestigieuze prijs wordt uitgereikt aan een persoon – Philippe de Villiers –, die een origineel concept heeft bedacht dat “een buitengewone bijdrage levert aan de evolutie en ontwikkeling van de themaparken in de wereld”. Zo behoort Puy du Fou dankzij zijn ontwerper tot het kruim van de beste parken ter wereld. De allereerste winnaar van de ‘Hall of Fame Award’ was Walt Disney. Het is voor het eerst dat een Fransman deze internationale onderscheiding behaalt.

 

 

Grootste internationale vereniging

De International Association of Amusement Parks and Attractions (IAAPA) is de grootste internationale vereniging van themaparken. Jaarlijks stelt ze een wereldwijde jury samen, die onder haar 5000 leden van over de hele wereld de ‘oscars’ van de parken uitreikt.

 

 

Op zijn 40e verjaardag behoort het buitengewone artistieke avontuur Puy du Fou en zijn ontwerper Philippe de Villiers tot de wereldtop. De internationale jury werd overtuigd door het visionaire parkmodel uit 1977 en de uitmuntende realisaties die Puy du Fou de voorbije 40 jaar volledig zelf bedacht en ontworpen heeft. De juryvoorzitter was vol lof over de visionair, ondernemer en scenarist Philippe de Villiers.

Een bijzondere plaats

Deze nieuwe award in de Verenigde Staten, die voor het eerst gewonnen is door een Fransman, bewijst dat het 2e park van Frankrijk een bijzondere plaats verworven heeft in de wereld van spektakels en recreatie. Al sinds het begin staat creativiteit centraal in de strategie van Puy du Fou. De authentieke spektakels van het Franse park bieden sensationele belevenissen aan de miljoenen bezoekers die in steeds grotere getale naar Puy du Fou afzakken. Puy du Fou is tegenwoordig veel meer dan een park en draagt de Franse artistieke knowhow uit over de hele wereld.

Over Puy du Fou

Puy du Fou werd opgericht in 1978 en is een volledig atypisch themapark. Het werd 2 keer verkozen tot beste park ter wereld: in maart 2012 in Los Angeles (Thea Classic Award) en opnieuw in november 2014 in Orlando (Applause Award). Vandaag is het het 2e grootste themapark van Frankrijk met 2 260 000 bezoekers in 2017. Puy du Fou is een groep die bestaat uit hoofdzakelijk een Association Loi 1901 (een vereniging zonder winstoogmerk) en een SAS (Société par Actions Simplifiées). De vereniging organiseert het Cinéscénie spektakel met 3 800 vrijwilligers en heeft de SAS in handen die het Grote Park beheert (60 dag- en avondspektakels, 4 historische dorpjes, 27 restaurants en 5 themahotels). De 2 organisaties verzekeren hun toekomst door Puy du Fou Academie (een lagere school ‘kunst & studies’) en Junior Academie (artistiek opleidingscentrum) te financieren. Beide leiden jaarlijks ruim 600 jongeren op in de spektakelkunsten en -technieken. Met Puy du Fou International verspreidt het park zijn knowhow over de wereld en geeft het advies over de creatie van parken en spektakels volgens het model van Puy du Fou. Sinds zijn oprichting kent Puy du Fou een constante groei dankzij zijn artistieke lef en permanente investeringen.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.