Wintersportplaats Les Menuires pakt groots uit dit seizoen

Nog een kleine maand en dan gaat het winterseizoen 2017-2018 feestelijk van start in Les Menuires. Met een splinternieuw concept – het Geek & Gaming skiweekend – wordt de winter in deze plaats in de Franse Alpen ingeluid.

Les Menuires pakt dit seizoen nog grootser aan dan anders met nieuwe concepten zoals het geekweekend en het evenement Pop in the City. Daarnaast viert de European Gay Ski week in maart zijn 10e editie met een nog uitgebreider programma en zijn er gedurende het seizoen veel reguliere activiteiten op en rondom de pistes. Het komend winterseizoen in Les Menuires duurt van 9 december 2017 t/m 27 april 2018.

Gamen op de piste

In het weekend van 9 en 10 december staat Les Menuires in het teken van ‘geeks’ en ‘gaming’. Op 1.800 meter hoogte zal de première plaatsvinden van dit nieuwe festivalconcept van de wintersportplaats in het Franse Savoie Mont Blanc. In vrijwel ieders persoonlijkheid schuilt een nerd en dat is niets om je voor te schamen! Tijdens het festival experimenteert jong en oud met nieuwe Apps, duiken bezoekers in Sci-Fi belevingen en spelen zij games van nu en vroeger. Zelfs op de piste wordt er gestreden om de winst tijdens een spel in een iglo en een reallife potje lasergamen. Arrangementen voor dit weekend – inclusief accommodatie, tweedaagse skipas en toegang tot het festival – zijn al vanaf € 92,- per persoon verkrijgbaar.

 

 

Het grootste ‘snowmosexual’ LGBT festival

Tijdens de 10e verjaardag van de inmiddels beruchte European Gay Skiweek, kleuren de pistes van Les Menuires alle kleuren van de regenboog. Van 17 t/m 24 maart 2018 komt hét grootste LGBT wintersport- en muziekfestival naar de Franse Alpen voor een spetterend feest.

 

 

Bij de organisatie van het evenement – EGSW – draait het allemaal om de ultieme wintersportexperience in Les 3 Vallées, gecombineerd met het leukste entertainment op en rondom de pistes. Van cabaret tot optredens van internationale DJ’s, fine dining en pool party’s, niet rondom de Amsterdamse grachten, maar in de Franse sneeuw.

Op naar de finish

Zojuist is ook bekend geworden dat Les Menuires host zal zijn van het immens populaire evenement Pop in the City. Naast Brussel, Sevilla, Boulogne, Nice en Hamburg, staat nu op 10 maart 2018 ook Les Menuires in het teken van een 8 uur durend parcours, 1 route map, 30 opdrachten, 5 categorieën en 500 strijdende vrouwen. Het evenement is een combinatie tussen een sportief evenement en een dagje uit. De 500 vrouwen dienen 30 opdrachten uit te voeren in de categorieën cultuur, kunst, sport, solidariteit en extreme. Van “kook een lokaal gerecht in een restaurant” tot “maak een graffiti kunstwerk op de muur”; de opdrachten zijn origineel en laten de deelnemers kennis maken met het hart van Les Menuires. Meer weten?

Over Les Menuires

Les Menuires is een bestemming voor jong en oud en draagt het kwaliteitslabel ‘Famille Plus’. Daarnaast is het skigebied een paradijs voor freeriders. Je vindt er uitstekende restaurants en voorzieningen als een moderne spa en zwembad. In de zogenaamde ‘fun zones’ is er voldoende vertier voor families en ervaren skiërs kunnen zich naar hartelust ‘off piste’ uitleven. Verder staat het dorp in de Franse Alpen bekend om haar veelzijdige afdalingen, hoogbouw uit de jaren 60 en 70 en de nieuwe ‘ski in, ski out’ chaletwijken. Het wintersport-mekka ligt in het hart van het welbekende Trois Vallées, heeft 607 km aan pistes en vormt daarmee het grootst verbonden skigebied ter wereld.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.