Bekijk de interactieve lichtgevende signing op GLOW Eindhoven

Dit jaar is GLOW Eindhoven gestart met een pilot voor heldere signing op de GLOW route. Deze nieuwe bewegwijzering en projectaanduiding is te vinden op het NRE terrein, bij de GLOW Next projecten. Het gaat om lichtgevende pijlen en lichtgevende informatie voorziening bij de projecten.

Het is al jaren een wens van de GLOW organisatie om de bewegwijzering op de route helder te krijgen. Niet zo eenvoudig, zo bleek na onderzoek, om signing te maken die én hufter proof en weerbestendig is, maar ook nog leesbaar is in het donker en boven de mensenmassa uitsteekt. Maar minstens zo belangrijk is dat de signing GLOW-waardig moet zijn. Hiermee wordt bedoeld dat het een lichtobject moet zijn, dat vernieuwend is en technisch slim in elkaar steekt. Een eyecatcher dat bij een lichtkunstevenement past, maar ook weer niet het lichtwerk zelf overschaduwd. Daarnaast laat zien dat Eindhoven zich ook hier onderscheidt op het gebied van kennis en techniek ten opzicht van andere lichtfestivals. Uiteindelijk is het de bedoeling dat de signing de komende jaren wordt toepast op de hele route.

Techniek & Design

Op het NRE terrein staan 2 projectaanduidingen bij het side-project Switch en bij de Lichthouders. Vlak naast het terrein staat ook een informatiebord bij het project _Root. Op het terrein zelf staan 8 lichtgevende pijlen. De signing is gemaakt van metalen frames met daarin laser gegraveerde kunststof platen. Om de platen heen is LED verlichting geplaatst. Door de gravure breekt het licht en wordt tekst en beeld zichtbaar. Doordat de lichtobjecten zijn verbonden met internet, kunnen de kleuren en dynamische animaties van de signing in samenspraak met de kunstenaar worden afgestemd op de lichtkunst en de omgeving. Ook kunnen de borden via sensoren reageren op beweging in de omgeving. De bewegwijzering kan dan slim worden ingezet: kleuren en animaties kunnen veranderen als bijvoorbeeld publiek voorbij loopt of het ergens te druk wordt. De techniek zit verstopt in de frames.

 

 

De makers

Deze pilot is gemaakt door een Eindhovens team bestaande uit Interactive Matter en B-E-N-D-E. Vorig jaar al hebben ze de koppen bij elkaar gestoken voor het concept. Maar dit jaar waren ook de kosten rond voor de eerste pilot. De komende jaren wil GLOW Eindhoven deze nieuwe lichtgevende interactieve signing uitrollen over de hele route.

 

 

GLOW Eindhoven is een lichtkunstfestival in het centrum van de stad en duurt nog tot en met 18 november 2017. GLOW laat ruim 30 lichtkunstwerken zien van kunstenaars uit binnen- en buitenland. De lichtprojecten zijn met elkaar verbonden middels een looproute van ongeveer 6 km. De innovatieve unieke projecten gemaakt door jonge talenten zijn gecentreerd op het industriële NRE terrein, aan de route. Het thema dit jaar is ‘The Source’, uitgaande van de bron van licht.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.