Minister van Toerisme Jamaica roept op instellen Global Resilience Centre

Afgelopen zondag sprak de Jamaicaanse Minister van Toerisme Edmund Bartlett, in zijn hoedanigheid van voorzitter van de Caribbean Tourism Recovery Group Secretariat (CTRGS) op de International Travel Crisis Management Summit (ITCMS) in Londen.

Managen van risico’s

De onderwerpen van minister Bartlett waren planning voor crisis, verzachten van invloeden, managen van risico’s en toenemende veerkracht. Hierbij benadrukte hij dat, hoewel de mondiale toerisme sector van oudsher zeer veerkrachtig is, het ook een sector is die toch zeer vatbaar is voor een breed scala aan crises gerelateerde evenementen, zoals terrorisme, cyberaanvallen, klimaatverandering, pandemieën en verstoringen op belangrijke bronmarkten.

 

 

Toerisme vergroten

“Crisisbeheer en veerkrachtstrategieën zijn bedoeld om de capaciteiten van die van het toerisme afhankelijke gebieden te vergroten, zodat zij hun voorbereidings- en reactiesystemen kunnen ontwikkelen, activeren en controleren om de gevolgen van crises te beperken,” merkt minister Bartlett op. “Dergelijke strategieën zijn belangrijk, vooral in het Caraïbisch gebied, dat de meest van het toerisme afhankelijke regio ter wereld is en waarvan de economieën sterk hebben geleden en zullen blijven lijden onder slecht beheerde crisis gebeurtenissen.”

Ontwikkelen effectieve systemen

Tijdens de presentatie identificeerde minister Bartlett de uitdagingen voor het ontwikkelen van effectieve systemen voor crisisbeheersing en veerkracht in het Caribisch gebied, en riep op tot de oprichting van een centrum om deze uitdagingen het hoofd te bieden. Gevestigd in de “University of the West Indies” in Jamaica, krijgt het centrum de naam ‘The Caribbean Centre for Resilience and Sustainability’.

 

 

“We leven in een wereld van toenemende transnationale risico’s, systemische kwetsbaarheden en milieu-uitdagingen. Dit centrum is gericht op het verbeteren van de regionale bekwaamheden om een ​​reeks uitdagingen te beheren die destabiliserend kunnen zijn voor onze samenlevingen, “zei minister Bartlett.

Risico beoordeling

De rol van het ‘Caribbean Centre for Resilience and Sustainability’ omvat: Risico beoordeling, het in kaart brengen en planning; Cyberspace beleid en terrorisme bestrijding; Veerkracht gerelateerde onderzoekssamenwerkingen; Ontwikkeling van innovatiesystemen; Mobilisatie van middelen; en opbouw van bekwaamheid. Het ITCMS brengt senior leiders samen van reisorganisaties, gespecialiseerde dienstverleners, beleidsmakers en overheidsvertegenwoordigers die allemaal belanghebbenden zijn als een effectief wereldwijd antwoord op een steeds complexere en groter wordende bedreiging.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.