‘Know How-tekendag’ in Rijksmuseum van Oudheden

In het Rijksmuseum van Oudheden is er op zaterdag 18 november een gezellige teken- en ontdekdag met nieuwsgierig makende activiteiten voor het hele gezin. Aan tekentafels in de Tempelzaal en in het kinderatelier Studio RMO kan er de hele dag getekend worden.

Daarnaast zijn er kindercolleges over Griekse standbeelden, demonstraties van het maken van gekleurde verf en workshops over gekleurde mineralen en pigmenten. Er is een ochtendprogramma (10-13 uur) en een middagprogramma (13-17 uur), vooraf aanmelden voor een dagdeel kan via www.rmo.nl/knowhow. Het museum organiseert deze dag in samenwerking met het tijdschrift Know How.

Witte beelden

Tegenwoordig zijn alle antieke Griekse beelden wit. Maar vroeger, in de tijd van de oude Grieken en Romeinen, waren ze beschilderd in bonte kleuren. Juf Hanneke gaat aan de slag en laat zien hoe je zelf die bontgekleurde verf maakt met natuurlijke pigmenten. Voor kinderen vanaf 8 jaar.

 

 

Kindercollege over Griekse beelden

De Griekse standbeelden die je in een museum kunt bewonderen, zijn meestal helemaal bloot! Waarom vonden de oude Grieken dat eigenlijk niet raar, en wij wel? En waren die beelden vroeger wel zo stralend wit als ze nu zijn? Voor kinderen vanaf 8 jaar. Tijden: 10.30-11.00 uur, 11.30-12.00 uur, 13.00-13.30 uur, 14.00-14.30 uur, 15.00-15.30 uur.

Mineralen en Pigmenten

Een college-workshop met een korte lezing en een vragenronde over mineralen en pigmenten, en hoe de oude Grieken die gebruikten om kleurstoffen en verf van te maken. Ook zijn er fraaie exemplaren om in de hand en onder de loep te nemen. Wie thuis mooie stenen en mineralen heeft, kan ze meenemen naar het museum. Het team van GEA (Stichting Geologische Activiteiten) kan er vast van alles over vertellen! Voor kinderen én hun ouders. Tijden: 10.30-11.30 uur, 12.00-13.00 uur, 13.30-14.30 uur, 15.00-16.00 uur.

Studio RMO

In Studio RMO kunnen kinderen de hele dag de stoerste helden en mooiste godinnen tekenen. Mooi natekenen hoeft niet, grapjes maken en gekke vormen in de mooiste kleuren tekenen is net zo leuk. Extra voordeel: het Studio RMO-tekenboekje is deze dag gratis verkrijgbaar. Voor kinderen van 8 t/m 12 jaar.

Tekentafels

De Tempelzaal staat de hele dag vol tekentafels waarop iedereen zelf creatief aan de slag kan gaan. Op de tekentafels liggen kleurplaten, knutselspullen, potloden en stiften in alle kleuren van de regenboog om de mooiste Griekse godinnen en dappere helden te maken. Weet je even niet wat je wilt maken? In Studio RMO of de andere museumzalen ligt de inspiratie voor het oprapen. Voor kinderen vanaf 6 jaar.

 

 

De tekendag op 18 november wordt georganiseerd in samenwerking met het tijdschrift Know How. Dat is een echt familieblad, voor iedereen die meer wil weten over wetenschap, historie, technologie, transport, ruimtevaart, natuur en de wondere wereld om je heen.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.