Bezoek Call for Concepts Amsterdam Light Festival 2018-2019

Terwijl de 6e editie van Amsterdam Light Festival nog van start moet gaan (30 november 2017 – 21 januari 2018), is de organisatie al druk bezig met volgend jaar. Met de Call for Concepts 2018-2019 nodigt het festival kunstenaars van over de hele wereld uit om hun concept voor een lichtkunstwerk uiterlijk 3 januari 2018 in te dienen. Voor de 7e editie is Amsterdam Light Festival op zoek naar creatieve interpretaties van het thema ‘The Medium is the Message’.

Beroemde oneliner

Een hedendaagse kijk op deze beroemde oneliner van Marshal McLuhan roept vragen op over de krachtige impact van (nieuwe) media. Bij licht als medium spelen interessante kwesties een rol. Bijvoorbeeld: Wat voor berichten brengt het medium licht over? Hoe beïnvloedt licht onze realiteit? En hoe vormt en transformeert licht individuele levens en de samenleving als geheel? Kunstenaars – van designers en ontwerpers, tot architecten, professionals en studenten – kunnen hun concept indienen via de website van Amsterdam Light Festival.

 

 

Amsterdam Light Festival

Artistiek directeur Lennart Booij: “Amsterdam Light Festival brengt mensen met verschillende achtergronden bij elkaar tijdens de donkere winterdagen. We streven ernaar om bezoekers, makers en partners te inspireren door, en te betrekken bij lichtkunst.” Voor de waterexpositie is het festival op zoek naar kunstwerken in en op het water, die de stad, de inwoners en de bezoekers met elkaar verbinden.

 

 

Voor de landexpositie zoekt het festival naar interactieve kunstwerken die bezoekers van dichtbij kunnen ervaren, waar ze doorheen kunnen lopen en op kunnen reageren. Een internationale jury zal samen met de curatoren van het festival de concepten beoordelen en ongeveer 30 artiesten selecteren voor het crëeren van een kunstwerk. De kunstenaars die worden geselecteerd werken nauw samen met het festival om hun kunstwerken te produceren en nemen deel aan het Artist Program van Amsterdam Light Festival.

Over Amsterdam Light Festival

Jaarlijks wordt tijdens Amsterdam Light Festival het centrum van de stad verlicht door innovatieve en kwalitatieve lichtkunstwerken. De 7e editie van het festival vindt plaats van 29 november 2018 tot en met 20 januari 2019. Ook tijdens deze editie bieden de lichtkunstwerken op de Amsterdamse grachten, kades en historische plekken bezoekers een unieke ervaring.

6e editie in Amsterdam

Tijdens de 6e editie van Amsterdam Light Festival, van 30 november 2017 tot en met 21 januari 2018, verlichten 36 kunstwerken en installaties van hedendaagse (internationale) (licht)kunstenaars, designers en architecten de binnenstad. Het thema van deze editie is ‘Existential’. Zo hoopt Amsterdam Light Festival bezoekers te stimuleren om na te denken over wat mensen verenigt en welke rol licht hierin speelt. Een van de kunstwerken tijdens deze editie is van de wereldberoemde Chinese kunstenaar en activist Ai Weiwei. De waterexpositie telt een groot aantal lichtkunstwerken op de Amsterdamse grachten. Diverse rederijen bieden een vaarroute langs deze lichtkunstwerken aan. Van 14 december 2017 tot en met 7 januari 2018 worden dit jaar voor het eerst lichtkunstwerken tentoongesteld op Marineterrein Amsterdam. Bezoekers kunnen deze expositie, op loopafstand van station Amsterdam Centraal, op eigen initiatief wandelend verkennen. Alle kunstwerken zijn dagelijks van 17.00 tot 22.00 uur verlicht (tijdens Oud & Nieuw tot 20.00 uur).

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.