Wensen gaan in vervulling tijdens het Thaise lichtfestival

Wellicht heb je de mooie beelden weleens voorbij zien komen, duizenden brandende kaarsen op een rivier in Thailand. Dat is het Thaise lichtfestival ook wel ‘Loi Krathong Sai’ genoemd. Dit jaar vindt het festival van 3 tot 7 november 2017 plaats in de Tak provincie.

lichtfestival-in-thailand

Boeddha geëerd

Tijdens het 1.000 Floating Lanterns Festival oftewel ‘Loi Krathong Sai’ wordt Boeddha geëerd. Duizenden mensen komen samen en hopen dat hun wensen in vervulling gaan. Door middel van zelfgemaakte vlotjes van bananenbladeren, ook wel Krathongs, worden brandende kaarsen vanaf de oever van de Ping rivier los gelaten. Wensen gaan in vervulling als de kaarsen nog branden op het moment dat deze uit het zicht gaan. De Tak provincie ligt op de route naar Noord Thailand en is een perfecte plek om het unieke ‘Loi Krathong Sai’ mee te maken. Tijdens het lichtfestival, dat al 700 jaar oud is, kan er onder andere gekeken worden naar een spectaculaire optocht en culturele optredens. Daarnaast kan er geproefd worden van lokale delicatessen.

 

 

Lokale bevoking

Ms Thamonwan Charoenwongpisit, directeur van de Tourism Authority of Thailand Tak Office vertelt dat zij samen met de lokale bevolking bezoekers zal verwelkomen met het Loi Krathong Sai Lai Prathip Pan Duang, een gebruik waarbij kokosnoten en Krathongs samen over de Ping rivier drijven in een met kaarsen verlichte ketting. Door dit te doen vragen ze om vergiffenis aan de Godin van het water, Phra Mae Khonkha.

 

 

Als winnaar van de Thailand Tourism Awards 2011, 2013 en 2015, is het Loi Krathong Sai Lai Prathip Pan Duang een evenement wat alle reizigers minimaal 1 keer in hun leven meegemaakt moeten hebben!

lichtfestival-thailand

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.