Bezoek kerststad in Valkenburg tijdens officiële opening op 18 november

De voorbereidingen om Valkenburg aan de Geul om te toveren tot dé Kerststad van Nederland zijn in volle gang. Dit betekent dat een officiële opening niet lang meer op zich laat wachten. Op 18 november wordt Kerststad Valkenburg officieel geopend.

Sfeervolle activiteiten

Op 18 november 2017 wordt het officiële startsein gegeven aan alle sfeervolle activiteiten die Kerststad Valkenburg te bieden heeft. U bent van harte uitgenodigd om bij het officiële openingsprogramma van dé kerststad aanwezig te zijn.

 

 

Programma opening

De opening van Kerststad Valkenburg voltrekt zich in het centrum van Valkenburg, om precies te zijn in het Halderpark. Om 19.00 uur geven voorzitter van Kerststad Valkenburg Gert Veenhuizen en burgemeester Jan Schrijen het officiële startsein aan Kerststad Valkenburg. Daarna start om 19.30 uur de nieuwe Christmas Parade met het thema ‘Christmas Fairytales’.

 

 

De Christmas Parade met het thema ‘Christmas Fairytales’ is een betoverende parade van verlichte praalwagens en vrolijke dansers in prachtige kostuums, die op een nieuwe, speciaal gecomponeerde Christmas Song door het centrum van Valkenburg trekt. Door de nauwe samenwerking van de gemeente Valkenburg aan de Geul met de Chinese stad Jiangyou maakt ook een Chinese praalwagen deel uit van de Christmas Parade. Aansluitend kunt u genieten van vuurwerk vanaf de Kasteelruïne.

Overige activiteiten in Kerststad Valkenburg

Niet alleen de Christmas Parade maakt Valkenburg vanaf het 3e weekend in november tot dé kerststad van Nederland. De kerstmarkt in de Gemeentegrot en in de Fluweelengrot ónder Valkenburg zorgen hier ook voor. In de kerstgrot MergelRijk worden unieke mergelbeelden en een grootse ondergrondse Kerst-Miniatuurwereld getoond in een intieme kerstsfeer. De Route d’Amuse brengt u langs de beste restaurants van Valkenburg. Daarnaast vinden nog meer activiteiten plaats in Kerststad Valkenburg. Zo is er is een cultureel programma opgezet en wordt er voor straatentertainment gezorgd. Kijk voor meer informatie over en tickets van de verschillende activiteiten tijdens Kerststad Valkenburg op kerststadvalkenburg.nl.

Wat is de beste kerstmarkt van 2017?

Wat is de beste kerstmarkt van 2017? Waar drink je de lekkerste glühwein? Waar vind je de mooiste kerststal en verkochten ze de beste cadeaus voor onder de kerstboom? Laat het ons weten in de poll. Laat het ons weten in de poll. Doe mee en kies jouw favoriet. De kerstmarkt met de meeste stemmen van het publiek wint de Kerstmarkt Award 2017.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.