Op skivakantie naar Stubai met sneeuwgarantie

Stubai, een skigebied met karakter. De vier skigebieden hebben voor ieder wat wils. Van de Stubai gletsjer met het FIS Freeski World Cup evenement tot rodelen bij de Elfer, van spectaculaire skishows in de Schlick 2000 tot wandelpaden nabij de Serlesbahnen kabelbaan in Mieders. Alle vier hebben één ding in het gemeen: de grote hoeveelheid gegarandeerde sneeuw.


Naast skiën, snowboarden en freeriding nodigen de perfecte wandel- en langlaufpaden, verlichte sleehellingen en verschillende ijsbanen gasten uit te genieten van de aankomende winter. De sneeuwervaring heeft overduidelijk topprioriteit.

Stubai gletsjer: sneeuw gegarandeerd van oktober tot juni

Slechts 45 minuten met de auto vanaf Innsbruck ligt de Stubai gletsjer die onbeperkt skiplezier biedt. De nieuwe 3S Eisgratbahn – snel, comfortabel en toegankelijk voor invaliden – neemt je vanaf de parkeerplaats mee naar een hoogte van 2.900 meter. De lift heeft WiFi, lederen stoelen en biedt een fantastisch panorama uitzicht. De Stubai gletsjer en het verdere gebied staat bekend om haar sneeuw van goede kwaliteit. Van de beste poedersneeuw op Oostenrijks grootste gletsjer ski-resort kan niet alleen op de 35 verschillende ski-runs genoten worden, ook op de dertien off-piste freeride runs. Daarnaast wordt het nieuwe topevenement, FIS Freeski World Cup Stubai, van 24 tot 26 november gehost op de gletsjer in het Stubai sneeuwpaleis. Dit zal het eerste FIS Freeski Worldcup evenement in Europa zijn en de laatste kwalificatiemogelijkheid voor de Olympische Winterspelen van 2018.

 

 

Schlick 2000: Familie pret en poedersneeuw

Het aanbod in het Schlick 2000 Skicentrum in Fulpmes is groter en toegankelijker geworden. Vanaf de winter 2017/2018 zal de nieuwe panorama-stoeltjeslift skiërs comfortabel omhoog brengen. De oude sleeplift is vervangen door één met comfortabele zitkussens en een lopende band bij het toeganspunt wordt de oude sleeplift vervangen. Hierdoor zijn twee nieuwe pistes toegankelijk: een zwarte piste voor de sportliefhebber genaamd “Panoramaschuss” wat fantastisch zicht biedt op de Kalkkögel top. Voor de vrijetijdsskiër komt er een rode piste bij genaamd “Hohes Laub Abfahrt” deze garandeert een relaxte ski-ervaring.

Voor gasten is er ook buiten de piste genoeg te beleven in de Schlick 2000. Men kan in de hoge Alpen cross-country traject skiën, paragliden van de top van de Kreuzjoch of wandelen door de met sneeuw bedekte bossen. Terwijl de jongste bezoekers zich vermaken bij de BIG Family Schlick 2000 Ski Centrum met BIG Ron’s Kinderland, kunnen ouders socializen in een van de traditionele chalets in de buurt. Een andere activiteit die zeker de moeite waard is, is de “Night of Colours” skishow.

Serlesbahnen: door de sneeuw op de ski’s of te voet

Het skiresort Serlesbahnen in Mieders is slechts één afdaling verwijderd van Tirol’s hoofdstad Innsbruck aan het begin van het Stubai gebied. Het skiresort dankt zijn naam aan de 2717 meter hoge Serles, beter bekend als “het altaar van de Alpen”. Of het nu skiën, rodelen of wandelen op sneeuwschoenen wordt – van de perfecte sneeuw wordt hier op allerlei manieren genoten.

 

 

Naast de zonnige plekken zijn er in de Alpenhutten genoeg Tiroolse delicatessen te proberen. Vanaf hier kijkt men de ogen uit over de brede pistes. Het gebied biedt ideale gelegenheden voor kinderen, beginners, gevorderde skiërs, en vrije tijd skiërs. Een bezoekje aan het Maria Waldrast klooster is, zeker in de winter, prachtig en leuk voor de kleine gasten evenals een unieke wandelbestemming voor hikers.

Elferbahnen: op de slee door de sneeuw

De Elferbahnen kabelbaan is niet alleen populair onder de skifans: de baan biedt ook toegang tot de rodelbaan ‘Eldorado’. Er zijn wel drie rodelbanen door het pittoreske landschap, waaronder ook Stubai langste rodelbaan. De rodelbanen hebben al meerdere keren een kwaliteitskeurmerk ontvangen. Op 12 en 13 januari 2018 wordt het derde rodel festival (Tobogganing Testival) gehouden bij Elfer, waar internationale rodelbaanmakers hun laatste modellen en vernieuwingen zullen presenteren.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.