11 bijzondere kersttradities

Honderdduizend verlichte kerststerren, sfeervolle kerstmarkten en –wandelingen, wilde Haflinger-paarden in de sneeuw en prachtig verklede ´Perchten`. Vestingstad Kufstein en de 8 omringende gemeenten staan bekend om hun eeuwenoude kersttradities tijdens de adventsperiode.

Betoverende Kerst op de vesting in Kufstein

Tijdens de hectische adventstijd genieten de gasten op de historische vesting Kufstein van de prachtig verlichte vestingmuren en de Tiroolse tradities. Hier zijn ca. 30 kerststands te vinden, waar mooie kerstcadeaus verkocht worden. Van traditioneel kunsthandwerk tot en met heerlijke Tiroolse lekkernijen. En voor de kinderen worden er leuke activiteiten georganiseerd. De ´Weihnachtszauber` vindt tijdens de 4 adventsweekenden van 11.00 tot 18.00 uur (behalve op 23 december) plaats. De entree bedraagt € 14,50 voor gezinnen, € 6,- voor een volwassene en € 4,- per kind.

 

 

Kerstmarkt in het stadspark

De kerstmarkt in het stadspark is dé plek voor fijnproevers. Verschillende soorten punch, Glühwein, Tiroolse lekkernijen, zoals de Zillertaler Krapfen, Kiachl en Blattln mit Kraut en ander lekkers kunnen hier geproefd worden. Kinderen vermaken zich tijdens een treinrit, ponyrijden of stokbrood bakken bij het kampvuur. De kerstmarkt is van 25 november tot 23 december 2017, van dinsdag tot vrijdag, van 16.00 tot 20.00 uur, en tijdens het weekend van 13.00 tot 20.00 uur, geopend. Het kinderprogramma (dinsdag tot donderdag) eindigt elke dag om 18.30 uur. Op maandag is de kerstmarkt gesloten.

Perchtenlauf op 4 december, oude traditie in Thiersee

De Tiroolse traditie van de ´Perchtenlauf` gaat terug tot in de 16e eeuw. Thiersee is een van de weinige plekken waar deze oeroude traditie nog altijd in ere wordt gehouden. Duistere figuren met imposante maskers, Perchten genaamd, trekken op 4 december met veel lawaai door de straten van Thiersee, om de boze geesten van de winter te verdrijven. Fascinerend zijn de bijzondere kostuums. Entree is gratis.

Bijzondere wierookrituelen

De 12 nachten tussen kerstavond en Driekoningen gelden als magisch, reinigend en positief. In deze periode leeft in het Kufsteinerland een duizendjaar oude traditie: das Räuchern. Voor elke twaalf nachten vindt een feestelijk wierookritueel plaats, om terug te kijken op de afgelopen 12 maanden, maar vooral ook om vooruit te kijken. Tijdens een begeleide winterwandelig kan men van dennenaalden, takjes en hars uit de natuur een eigen wierookmix verzamelen.
Meer informatie: https://www.kufstein.com/de/thiersee/events/kraft-und-mystik-des-raeucherns.html

Haflinger Advent in Ebbs

Na het succes van vorig jaar opent het Haflingercentrum in Ebbs de deuren voor de tweede keer. De hoofdrolspelers zijn uiteraard de paarden, die van dichtbij bewonderd kunnen worden. Onder alle weersomstandigheden kan men hier langs gezellig gedecoreerde stands met kunsthandwerk struinen. De kinderen vermaken zich met ponyrijden en kerstkoekjes bakken.
De Haflinger-Advent in Ebbs vindt plaats is op 2, 3, 8, 9 en 10 december 2017 van 13.00 tot 19.00 uur. De entree, inclusief toegang tot de stoeterij bedraagt € 3,-. Entree voor kinderen tot 14 jaar is gratis.

 

 

100.000 kerststerren

Van zaterdag 18 november t/m zondag 17 december hult het tuincentrum Hödnerhof in Ebbs zich in kerstsferen. Regionale ambachtslieden tonen hier hun handwerk. Een bijzondere plek om prachtige foto’s te maken is de tuin die traditiegetrouw versierd wordt met 100.000 kerststerren. Bloemenliefhebbers kunnen de kerststerren tijdens een rondleiding door de kassen bewonderen. De toegang is gratis.

Adventswandeling naar de Thierbergkapel

Tijdens de adventswinterwandeling naar de Thierbergkapel kan men weer nieuwe energie opdoen. Men wandelt richting de oude bedevaartskapel. Tijdens de wandeling luistert men samen naar een kerstverhaal, wordt er genoten van het uitzicht op Kufstein en het Inntal.

Energie-wandeling rond de Thiersee

Alles loslaten en nieuwe energie opdoen. Dat is waarvoor ´Human-Energetiker` Helmut Payr zijn wandelaars tijdens zijn wandelingen uitnodigt. Men wandelt rond de winterse Thiersee, vergeet even de hectische tijd rond Kerst en neemt de tijd om weer te ontspannen. Onder het genot van een kop thee en kerstkoekjes geniet men nog even na van de wandeling.

Kribbewandeling in Bad Häring

Het ´Kripperlschauen` is een oude Tiroolse traditie die in Bad Häring nog altijd in ere wordt gehouden. Men wandelt met lantaarns door de schemering van Bad Häring, eens een mijnstad nu een geliefd kuuroord. Er zijn diverse unieke kribbes te bewonderen, van de dorpskribbe met levengrote figuren op het kerkplein, de indrukwekkende kribbe in het mijnbouwmuseum t/m de oosterse kribbe in de Hildegard von Bingenkapel. Meester-kribbenbouwer, Walter Peer, vertelt er alles over.

Adventsverhalen van de nachtwachter

Feestelijk versierd en overal lichtjes en kerstgeuren. Zo zien de straten van de vestingstad Kufstein er tijdens Advent uit. In deze unieke sfeer wandelt een nachtwachter met lantaarn door Kufstein en nodigt de mensen uit te luisteren naar oude anekdotes over de stad. De nachtwachter vertelt een echt kerstverhaal en weet alles van de Tiroolse kerstradities.

Nog meer Advent in het Kufsteinerland

De populaire kerstmarkt in Thiersee op 17 december.
Groot en klein geniet op 10 december van bijzondere kribbes in Bad Häring. Toegang is gratis.
Van 28 december tot zaterdag 6 januari zijn er diverse geboortekribbes in het stadhuis van Kufstein te bewonderen. De tentoonstelling is dagelijks van 10.00 tot 18.00 uur geopend.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.