Recordaantal inzendingen Aad Struijs Persprijs 2018

Een recordaantal van 104 reisjournalisten in Nederland en België hebben hun producties ingestuurd voor de Aad Struijs Persprijs (ASP) 2018: 68 in de categorie print en 51 in de categorie digitaal. 2 aparte, deskundige jury’s gaan nu aan de slag met het beoordelen van de inzendingen.

stelletje-vakantiebeurs-2017

Vakantiebeurs 2017

Snelle groei digitale media

De 2018-editie van de ASP bouwt voort op de ingezette vernieuwing in 2017, met naast printartikelen ook een categorie voor digitale producties. Daarmee speelt de prijs in op de snelle groei van digitale media. Een andere vernieuwing is dat, in tegenstelling tot voorgaande jaren, per categorie per journalist/blogger één inzending ingestuurd mocht worden. Dat maakt het totaal aantal producties iets lager dan vorig jaar, maar het aantal deelnemers beduidend hoger.

 

 

Grote belangstelling

Het bestuur van de ASP is blij met de grote belangstelling.‘De prijs is met de huidige formule springlevend en heel populair onder de reisjournalisten’, zegt voorzitter Ed Lodewijks. ‘Print doet het nog steeds goed en bij digitaal zien we een duidelijke groei. Dat heeft natuurlijk ook de toekomst.’ De printjury staat onder de vertrouwde leiding van reisjournalist Hans Bouman. Zijn 2 medejuryleden zijn communicatie-expert Wilma Lankhorst en als nieuwkomer reisjournalist Iris Hannema, die Harri Theirlynck opvolgt.

 

 

De digitale jury bestaat uit contentspecialist Katja Staring (voorzitter}, ANWB-eindredacteur Sjiva Janssen en trendwatcher Tessa aan de Stegge. Elke jury kiest per categorie een aantal genomineerden en daaruit een winnaar. De prijs bestaat uit een bronzen sculptuur en een geldprijs. De uitreiking is op de eerste vakdag van de Vakantiebeurs in Utrecht, op 9 januari 2018, en wordt georganiseerd met medewerking van hoofdsponsor Vakantiebeurs.

Winnaars 2017

De prestigieuze vakprijs bestaat al sinds 2007 en is vernoemd naar de veelgeprezen reisjournalist en –auteur Aad Struijs. De winnaars in 2017 waren: In de categorie print Jurriaan Teulings met zijn artikel “Niks mogen, toch doen in Iran”, gepubliceerd in Winq en in de categorie digitaal Stéphanie Versteeg met het artikel “Magisch Varanasi, reizen door het ultieme India”, gepubliceerd op www.expeditieaardbol.nl. Kijk voor een overzicht van alle inzendingen op de website www.aadstruijspersprijs.nl.

Vakantiebeurs 2018

De Vakantiebeurs is de perfecte aftrap om alvast in de juiste vakantiestemming te komen. Doe inspiratie op, plan een leuke stedentrip, waan je in de jungle of voel de hitte van de woestijn. Twijfelt de vakantieganger of hij zijn drone moet meenemen op vakantie, een compactcamera of een spiegelreflex? Dat treft, de vrijdag van de Vakantiebeurs staat in het teken van fotografie. Fietsvakantie? Op de beursvloer is daarvoor een speciaal plein met reisspecialisten. Op het Urban Terras vertellen bloggers uit wereldsteden waar reizigers de meest bijzondere plekjes in ‘hun’ stad vindt. En zo gaat het nog even door op de Vakantiebeurs. De Vakantiebeurs helpt bezoekers aan de beste ideeën voor een fantastische vakantie. De Vakantiebeurs wordt van 10 tot en met 14 januari in de Jaarbeurs in Utrecht gehouden.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.