Inschrijving Aad Struijs Persprijs 2018 geopend

Reisjournalisten en bloggers kunnen vanaf heden hun werk inzenden voor de Aad Struijs Persprijs (ASP) 2018. Er zijn net als vorig jaar weer twee prijzen: voor printartikelen en digitale producties. De inschrijvingstermijn sluit op 31 oktober 2017.

De Aad Struijs Persprijs

De Aad Struijs Persprijs

Nieuwe formule

De 2017-editie van de ASP kende een compleet nieuwe formule, met naast printartikelen ook digitale producties, waarmee werd ingespeeld op de snelle digitale groei. Dat bleek een groot succes. Er waren maar liefst 165 inzendingen. De ASP gaat daarom definitief in deze vernieuwde vorm door.

 

 

Twee aparte, deskundige jury’s zullen de inzendingen per categorie beoordelen. Het werk moet zijn gepubliceerd in de periode van 1 oktober 2016 tot 1 oktober 2017. De prijs bestaat uit een bronzen sculptuur en een geldbedrag. De uitreiking is op de eerste Vakdag van de Vakantiebeurs in Utrecht, op dinsdag 9 januari 2018, en wordt georganiseerd met medewerking van hoofdsponsor Vakantiebeurs.

 

 

De ASP heeft sinds kort een nieuw bestuur: voorzitter Ed Lodewijks, oud-hoofdredacteur van diverse ANWB-bladen, Dennis van der Avoort, directeur van het bureau Europe Destination Marketing en Madeleine van de Wouw, (reis)journalist en (mede)eigenaar van onder andere Puur op reis, Reisprofs en decruisegids.

Winnaars 2017

De prestigieuze vakprijs bestaat al sinds 2007 en is vernoemd naar reisjournalist en –auteur Aad Struijs. De winnaars in 2017 waren: In de categorie print Jurriaan Teulings met zijn artikel “Niks mogen, toch doen in Iran”, gepubliceerd in Winq en in de categorie digitaal Stéphanie Versteeg met het artikel “Magisch Varanasi, reizen door het ultieme India”, gepubliceerd op www.expeditieaardbol.nl. Meer informatie en voorwaarden voor deelname staan op de website www.aadstruijspersprijs.nl

Vakantiebeurs 2018

Van 10 tot en met 14 januari 2018 barst het grootste vakantie-evenement van Europa weer los, waar voor velen de vakantievoorpret al begint. Bezoekers kunnen zich weer (grensverleggend) laten inspireren door een van de honderden reisaanbieders. Zij kunnen daarnaast meer workshops volgen, al hun vragen stellen aan locals en bovendien de beste aanbiedingen en vakantiedeals boeken. Op de Vakantiebeurs vindt men het breedste aanbod van alle vakantiespecialismen en -typen.

Experience hal

Nieuw dit jaar is de Experience hal; een inspirerende zone met een multimediatheater, virtual reality-straat, beach café, duiktank, foodtrucks, Ibiza hippiemarkt, live entertainment, workshops en nog veel meer.
In de verschillende theaters worden presentaties en workshops van onder andere verkeersbureaus en reisorganisaties gegeven.

Night at the Vakantiebeurs

Ook nieuw is dat de Vakantiebeurs dit jaar op zaterdag langer open is voor een heel nieuw concept “Night at the Vakantiebeurs”. De stands zullen open zijn tot 20:00 uur maar de Experience hal (hal 9) blijft geopend tot 22:00 uur. Hier geniet de bezoeker van een aantrekkelijk programma van activiteiten, eten, drinken en multicultureel entertainment; een avond uit om alvast in de vakantiestemming te komen.
Het Urban terras is een nieuwe zone voor citytrips. In een urban vibe vindt men de aanbieders van stedenreizen en de city consults van Time to Momo met de lokale experts en schrijvers van de reisgidsen.

Actief, Fiets en Wandel Zone

In de Actief, Fiets en Wandel Zone staan organisaties en bestemmingen voor actieve vakanties te midden van een uitgebreid fietsparcours om e-bikes te testen, een actief-plein met reisspecialisten op actieve vakanties en een groene picknick-zone met horeca en activiteiten.
Voor meer informatie zie www.vakantiebeurs.nl. Volg ons via Twitter @DeVakantiebeurs en op facebook: https://www.facebook.com/vakantiebeurs

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.