Bekijk de Reisfoto van het Jaar verkiezing & Photo Friday 2018

De Vakantiebeurs gaat samen met online reisplatform Getaway Travel en Qatar Airways de Reisfoto van het Jaar verkiezing organiseren. De maker van de mooiste (verre) reisfoto wint 2 tickets naar Nieuw-Zeeland met Qatar Airways. De winnaar wordt vrijdag 12 januari op de Vakantiebeurs bekendgemaakt.

Vakantiebeurs-2017-uitjes

Vakantiebeurs 2017

Dit gebeurt op Photo Friday. Op deze vrijdag staat reissfotografie met veel masterclasses en worskshops centraal.

Reisfoto van het Jaar

De Reisfoto van het Jaar wedstrijd beleeft dit jaar haar 2e editie. Aan de eerste editie deden meer dan 8.000 (amateur) fotografen mee en meer dan 40.000 reizigers brachten hun stem uit. De winnaar wordt bepaald door een vakjury van docenten van de Getaway Academy. De Getaway Academy is het opleidingsinstituut van Getaway Travel waarin semi-professionele en amateur content makers opgeleid worden binnen de vakgebieden reisfotografie, reisvideo, travel bloggen en copy-writing.

 

 

Photo Friday

De Reisfoto van het Jaar verkiezing heeft een rechtstreeks verbinding met de Vakantiebeurs die van 10 tot en met 14 januari 2018 in de Jaarbeurs in Utrecht gehouden wordt. Op “Photo Friday” geven de docenten van de Getaway Academy workshops en Masterclasses. Op het programma staan onder meer workshops portretfotografie, wildlife fotografie en fotografie met je smartphone. De genomineerde deelnemers zijn aanwezig bij de uitreiking van de reisfotowedstrijd. Hun foto’s worden besproken door de vakjury en uiteindelijk verlaat één winnaar de Jaarbeurs met 2 tickets Nieuw-Zeeland op zak. Photo Friday vindt plaats in de Experience hal, in hal 9, op vrijdag 12 januari.

Deelname is doneren – Jouw verre reis is meer waard dan je denkt

De deelnemers dragen met het inzenden van hun mooiste foto bij aan een groenere aarde. Hiermee genereren zij namelijk ‘groene schepjes’ die Getaway Travel vervolgens omzet in een donatie aan goededoelenorganisatie Justdiggit. Justdiggit ziet de oplossing van klimaatverandering in het vruchtbaar maken van droge stukken land, samen met de lokale bevolking.

 

 

De Vakantiebeurs is de perfecte aftrap om alvast in de juiste vakantiestemming te komen. Doe inspiratie op, plan een leuke stedentrip, waan je in de jungle of voel de hitte van de woestijn. Twijfelt de vakantieganger of hij zijn drone moet meenemen op vakantie, een compactcamera of een spiegelreflex? Dat treft, de vrijdag van de Vakantiebeurs staat in het teken van fotografie. Fietsvakantie? Op de beursvloer is daarvoor een speciaal plein met reisspecialisten. Op het Urban Terras vertellen bloggers uit wereldsteden waar reizigers de meest bijzondere plekjes in ‘hun’ stad vindt. En zo gaat het nog even door op de Vakantiebeurs. De Vakantiebeurs helpt bezoekers aan de beste ideeën voor een fantastische vakantie. De Vakantiebeurs wordt van 10 tot en met 14 januari in de Jaarbeurs in Utrecht gehouden.

stelletje-vakantiebeurs-2017

Vakantiebeurs 2017

Over Getaway Travel & JustDiggit

Online reisplatform Getaway travel en goededoelenorganisatie JustDiggit werken actief samen voor een groenere aarde. Getaway Travel is de organisatie achter 13 online reismagazines, waaronder afrika.nl, amerika.nl, australie.nl, azie.nl en zuidamerika.nl. Op deze reiswebsites worden jaarlijks meer dan 4 miljoen reizigers geïnspireerd om hun droomreis waar te maken. Omdat reizen niet zo duurzaam is, wil Getaway Travel iets terug doen voor de aarde. JustDiggit zet zich in om stukken grond vruchtbaar te maken (en houden) in gebieden waar droogte en armoede zwaar drukken op overlevingskansen van burgers, landbouw, economische groei en hiermee dus ook de kwaliteit van leven. JustDiggit krijgt hierbij steun van ambassadeurs als Floortje Dessing, André Kuipers en Desmond Tutu. Door bij Getaway Travel beoordelingen en/of reviews van organisaties, bestemmingen en highlights achter te laten, spaar je automatisch voor groene schepjes. Getaway Travel zet deze schepjes vervolgens om in een donatie aan JustDiggit.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.