Bewonder de New York Marathon met meer dan 50.000 deelnemers

Aankomende zondag is het weer zover, 50.000 mensen van over de hele wereld reizen naar New York voor de jaarlijkse marathon. Voor velen is het rennen van een marathon een once in a lifetime experience en een parcour dwars door New York maakt zo’n dag helemaal onvergetelijk! Voor zo’n prestatie heb je de nodige support nodig, laat dat maar aan de New Yorkers over.

marathon-in-new-york

Ruim 2 miljoen mensen juichen alle hardlopers toe. Wat zijn de beste plekken in de stad om de marathon te kijken, waar vind je de leuke hotspots langs de route en welke activiteiten kun je het beste doen met die fel begeerde medaille om je nek. NYC & Company presenteert met trots de supporter guide voor de marathon.

Beste plaatsen

Of het nu je partner is, je vriend of vriendin of een familielid, jij wilt uiteraard de beste plek om de nodige support te bieden. Op verschillende plaatsen in de stad heb je super goed zicht op alle renners en is het ook nog bere gezellig met leuke cafés en restaurants.

 • Williamsburg en Greenpoint, Brooklyn (Miles 10-13)
 • Aan de zijlijn heb je het beste zicht op alle renners en de nodige ‘high fives’. Deze gezellige straat staat vol met restaurants en winkels, de perfecte locatie om te wachten tot jouw hardloper voorbij komt gerend.

 • East Harlem (Miles 18-20)
 • In deze wijk verveel je je geen minuut want de buurt staat ook wel bekend als Spanish Harlem. De Latino gemeenschap regelt de hele dag fantastische muziek wat ervoor zorgt dat jijzelf ook de nodige beweging krijgt op deze dag.

 • New Balance Mile-20 Block Party, Bronx (135th Street en Alexander Avenue)
 • Hier komt het aan op het karakter van alle hardlopers, op de tanden bijten en niet opgeven. The Wall wordt dit onderdeel ook wel genoemd dus de nodige support is hier wel op z’n plaats. Jij bevindt je in de ‘cheer zone’ waar DJ’s uit de Bronx een goede beat draaien en er een interactief scherm is waar New York alle deelnemers succes wensen.

   

   

  Oplaadpunten

  Om zo’n enorme prestatie te leveren moet er goed voor alle hardlopers en supporters gezorgd worden. Het hele weekend zorgen diverse restaurants voor een passend marathon menu boordevol met gezonde gerechten. Zo heeft het stijlvolle Perrine restaurant een calorierijk menu samengesteld. Alle hardlopers krijgen een feel-good sapje van het huis en een huisgemaakte proteïne reep. Voor de trouwe supporters staat er op de dag van de marathon een Boozy Brunch in The Lock Yard klaar.

   

   

  De verwarmde biertuin serveert ambachtelijk bier met bijpassende gerechten. On the go en toch trek? Pak een koffie en een donut bij het beroemde Dough. De handgemaakte donuts zijn enorm geliefd onder New Yorkers en met een goede reden: ze worden in kleine hoeveelheden gemaakt, tot perfectie gefrituurd en hebben toppings waar je u tegen zegt. Zoals de hibiscus, bloedsinasappel of gezouten chocolade en karamel.

  new-york-marathon

  The day after

  Na maanden van trainen hangt dan eindelijk die felbegeerde medaille om de nek van jouw partner. De nodige spierpijn is aanwezig, hierbij de beste activiteiten om de dag na de marathon te ondernemen:

 • Wandelen: zo blijf je in beweging en kom je in de leukste wijken en parken van de stad.
 • Broadway: om de reis nog onvergetelijker te maken dan hij al is. Je kan heerlijk op een stoel de mooiste shows van de wereld zien.
 • Rooftop bar: om de medaille te showen aan alle New Yorkers en samen te proosten op een onvergetelijke prestatie, your on top of the world!
 •  

  Lees elke dag het laatste nieuws

  Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

  "*" geeft vereiste velden aan

  Hoe spreken wij jou aan?*
  Naam
  Hidden
  Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Comments are closed.