Bekijk deelnemers uit 30 landen naar Reggae Marathon in Negril

Naar verwachting nemen loopliefhebbers uit meer dan 30 landen deel aan de 17de editie van de jaarlijks georganiseerde Reggae Marathon, dat van 30 november – 2 december 2017 in Negril plaatsvindt. Lopers kunnen meedoen aan de marathon, halve marathon en de 10 kilometer.


Deze editie gaan ook meer dan 15 Nederlanders de uitdaging aan. Uit de Verenigde Staten komen 450 lopers van de Reggae Runnerz en zijn uit Jamaica veel deelnemers voor liefdadigheidsinitiatieven.

Unieke kans

“De Reggae Marathon biedt een unieke kans voor deelnemers om een ​​geweldig sportevenement te ervaren tegen de achtergrond van Negril’s beroemde witte zandstrand van “Seven Mile Beach”, aldus Donnie Dawson, plaatsvervangend directeur van de Jamaica Tourist Board.

 

 

Seven Mile Beach

De race, gecertificeerd door de IAAF en AIMS, begint bij het Long Bay Beach Park aan “Seven Mile Beach”. Vanaf de start om 05.15 uur in de ochtend van zaterdag 2 december worden de lopers opgezweept door pulserende reggaemuziek en door enthousiaste toeschouwers die de vrolijke “Irie-sfeer” creëren en de lopers toejuichen. Bij vertrek lopen de deelnemers eerst naar het centrum van Negril, daarna in noordelijke richting naar het dorp Green Island, om vervolgens te eindigen bij het strand van Long Bay Beach Park en daar direct af te koelen in de azuurblauwe Caribische zee.

 

 

Aan de vooravond van de marathon tanken de deelnemers extra energie bij de ‘World’s Best Pasta Party’ bij het hotel Couples Swept Away, waar ook een expositie is te vinden en het huldigingsfeest wordt georganiseerd. Het prijzengeld is meer dan $10.000.

Sponsors

Belangrijke sponsors van dit evenement zijn Jamdammers Running Club uit Kingston, PUMA Running, Jamaica Tourist Board, Couples Resorts Jamaica, Jamaica Hotel & Tourism Association (JHTA) in Negril en de Jamaica Athletics Administrative Association (JAAA).

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.