Wintertijd! Bezoek Gouda bij Kaarslicht & meer sprankelende tips

Neem knus, karakter en kaas en je krijgt: wintertijd in Gouda. Met een absolute hoofdrol voor sfeer en stralende lichtpuntjes. Letterlijk met het internationaal vermaarde Gouda bij Kaarslicht, maar ook als je op een koude dag aanschuift voor een dampende, Goudse kaasfondue. Laat die donkere dagen maar komen met deze wintertips!

kaasfondue-in-gouda

Oudste lichtfeest van Nederland: Gouda bij Kaarslicht

Een Noorse woudreus als kerstboom, duizenden kaarsen die de duisternis oplichten en een middeleeuws marktplein als decor. Gouda bij Kaarslicht is een feest voor het oog. Dit oudste lichtfeest van Nederland trakteert je op 15 december op een sprookjesachtige avond, met alleen al in het Stadhuis 1500 kaarsen die de ramen verlichten. Inclusief muziek, een levende kerststal, historische stadswandelingen en de Winterfair in de Sint-Janskerk waar je brocante, vintage kleding en kerstspullen shopt en warme chocolademelk drinkt.

 

 

Sfeervolle winterwandeling tijdens Goudse Glazen Uitgelicht

Wist je dat de Sint-Janskerk in Gouda bijna de helft van al het 16-eeuwse glas heeft dat Nederland bezit? De 72 gebrandschilderde ramen zijn op hun mooist tijdens Goudse Glazen Uitgelicht, wanneer de machtige kerk van binnenuit is verlicht.

 

 

Hét moment voor een winterwandeling door de donkere, middeleeuwse straatjes rondom. Te zien van 15 december 2017 tot en met 7 januari 2018. In de Sint-Janskerk, op 20 en 21 december, sfeervolle kerstconcerten met lady of soul Berget Lewis en het ZO! Gospel Choir, het beste Black gospelkoor van Nederland.

Schaatspret op Goudse ijsbaan rondom het Stadhuis

Dé winterse troef van Gouda dit jaar: een ijsbaan rondom het monumentale Stadhuis in hartje centrum. Een rondje stadhuis en pootje over met zicht op de historische binnenstad zorgt voor memorabele momenten. Helemaal als de felle ijsbaanlampen doven en kaarslicht het overneemt. Koek-en-zopie, kerstboom en kerklokkenspel doen de rest. De schaatsen kunnen uit het vet vanaf 20 december 2017 tot en met 14 januari 2018.

Verwarmende winterklassieker: kaasfondue

Waar dip je nu beter knapperig stokbrood in gesmolten kaas dan in de ultieme kaasstad Gouda? Met in de kelder van de Fondue Fabriek geurige Gouda-kaas of Gorgonzola in het pannetje en voor niet- kaasfans saté fondue. Ook bij restaurant Belvedère zeggen ze ‘Say Cheese’ met boerenbrood en dipgroenten. Fonduetip nummer 3 leidt naar Koeien en Kaas waar de chef naast een good old Goudse kaasfondue Zwitserse bergkaas van Hollandse bodem, de Vinkethaler, van de plank haalt.

kaasplank-uit-gouda

Guilty pleasure-kerstrecepten, kaascake misschien?

Kaas is en blijft onweerstaanbaar lekker. In welke vorm of smaak dan ook, kaas is het ultieme comfortfood als de winter knisperende kou tevoorschijn tovert. Daarom de favoriete kaasrecepten van 3 Goudse kaaswinkeltjes. Wordt het de stevige boerenkaassoep van het Gouds Kaashuis, een smeuïg gevuld stokbrood van Kaas van Kees of de verrassende, hartige kaascake van ’t Kaaswinkeltje?

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.