Kerstmarkt in Frankfurt ‘Roze kerst’: niet alleen voor de gay community

Wanneer de grote kerstboom op het stadhuisplein ‘Römerberg’ en de skyline van Frankfurt om het hardst fonkelen, wanneer iedereen warme appelwijn met kruiden drinkt en er plots 50 klokken uit 10 kerken tegelijk luiden: dan is het kerst in Frankfurt! Tijdens een gezellige stadswandeling met vrienden en familie kun je bij de diverse kraampjes traditionele en creatieve cadeaus shoppen. En zie die kinderogen eens stralen bij een ritje op een ouderwetse draaimolen!

weihnachtsmarkt-frankfurt

Traditioneel

Vanaf het Hauptwache-plein, via de Paulsplatz en de Römerberg tot aan de oever van de Main strekt een van de oudste en mooiste kerstmarkten van Duitsland zich uit. Voor het ‘Römer’-stadhuis staat de grootste kerstboom van het land: deze steekt een heel eind de lucht in en brengt het stadhuisplein met zijn lichtjes helemaal in kerstsferen. Regionale kerstproducten zoals Bethmännchen (marsepeingebak met amandelen), warme appelwijn en Quetschemännchen (pruimenmannetjes) kennen in Frankfurt een lange traditie en zijn dan ook populaire traktaties. Ook zeker een aanrader: de eigen versies van traditionele specialiteiten als crêpes met runderborststuk en groene kruidensaus of een lekkere kaasfondue met ‘Handkäse’. Van deze culinaire lekkernijen geniet je het meest in de warme en gezellige cafés op de markt. Er zijn ook speciale kerstrondleidingen en arrangementen.

 

 

Roze kerstmarkt

Een unieke aanvulling op de traditionele kerstmarkt van Frankfurt is de ‘Roze kerstmarkt’ op de Friedrich-Stoltze-Platz, waar zeker niet alleen lhbt’ers welkom zijn. Bij de authentieke houten kraampjes kunnen bezoekers zich te goed doen aan onder andere warme cocktails, verschillende soorten eigengemaakte soep en Lebkuchen (traditionele peperkoek).

 

 

De hele markt is prachtig versierd, met veel aandacht voor details. De kerstmarkt van Frankfurt vindt plaats van 27 november t/m 22 december. Openingstijden: maandag t/m zaterdag van 10 – 21 uur, zondag van 11 – 21 uur.

frankfurter-weihnachtsmarkt

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.