Kerst onder een hemel van twinkelende lichtjes in Mainz

Vanaf 30 november twinkelen miljoenen kerstlichtjes boven het marktplein van de historische stad Mainz. Het marktplein met de duizend jaar oude Dom, de historische renaissancegevels en vakwerkhuizen vormt dan een prachtig decor voor een van de mooiste kerstmarkten van Duitsland.

Zowel binnen als buiten de dom worden sfeervolle concerten gegeven en in de winkel van het Gutenberg-Museum druk je je eigen kerstkaarten.

Specialiteiten

Op de sfeervolle kerstmarkt vind je typische Mainzer specialiteiten als geroosterde amandelen, kaiserschmarren en gepofte kastanjes. De grote piramidevormige toren met kleurrijk houtsnijwerk is een beroemde blikvanger. Wat je ook gezien moet hebben is de levensgrote kerststal voor de Gotthard Kapel. Midden op het plein staat een klein dorpje, opgetrokken uit gezellige kersthuisjes van grote wijnvaten. Hier genieten bezoekers rond een knisperend kampvuur van glühwein en warme reibekuchen.

 

 

In Mainz vind je ook nog vier kleinere kerstmarkten die je tegenkomt tijdens een mooie wandeltocht door de oude binnenstad vol schilderachtige straatjes en gezellige wijnbarretjes. Overal zie je marktkramen die uitpuilen met snuisterijen als handgemaakt speelgoed, adventskransen, kerstboomdecoraties, keramiek, kaarsen en nog veel meer.

 

 

De openingstijden van de vijf kerstmarkten in Mainz zijn:

  • Van 30 november t/m 23 december 2017
  • Zondag tot donderdag: van 11:00 tot 20:30
  • Vrijdag en zaterdag: van 11:00 tot 21:00

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.